Kampanja osa 1.

Tämä Legendaarinen, Ällistyttävä, Tosi Sankareiden Äksönkertomus (LÄTSÄ (tm)) sai alkunsa Esgarothista 11.7. Erûn vuonna 1640 Kolmatta Aikaa.

[Seuraava osa]

LÄTSÄ:n (tm) Sankarit:


Detlef: Noidanmetsästäjä Tharbadista, joka jahtaa noitiaan Broadswordillaan.


Eolag: Éothraim - rosvo Buhr Mahrlingista. Rosvoaminen on kivaa.


Ceodan: Eolagin kaveri, ammatiltaan ritari. Tykkää auttaa muita.


Vorinar: Puolhaltia Sieltä Jostain. Ammatiltaan Yöterä. Hieman viinaksiin menevää sorttia.


Majatalo

Kuten kaikki kunnon kampanjat, tämäkin alkoi Vodagarazun-nimisestä majatalosta. Tilatessaan ruokaa ja juomaa Detlef huomasi kahden nuoren miehen katselevan heitä. Molemmat miehet olivat nuoria, eivätkä he näyttäneet noidilta.

Idyllinen majataloilta loppui siihen, että ryhmä oli värvätty etsimään ratkaisu Ulgarstatin pikkukylää (n. 28 mailia länteen Esgarothista) vaivaaviin katoamistapauksiin. Palkkiokin on luvattu. 100 kultarahaa.

Ei se Synkmetsä paha oo..

Heti aikaisin seuraavana aamuna ryhmä+kaksi nuorta miestä (Guntar sekä Aescstan) suuntasivat kohti Ulgarstatia. Kylä oli todella pieni, ja sen päällikkö Ulgar Resticard selitti tilanteen ryhmälle, joka hetkeäkään epäröimättä säntäsi kohti Synkmetsää expon- ja lootinkiilto silmissään. Tavoitteena oli pelastaa kaksi toissapäivänä kadonnutta ihmistä, Ulgarin poika Runnal sekä tämän tyttöystävä Currael Wessuntha.

Erinäisten kommellusten jälkeen Detlef huomasi polulta metsään menevät jäljet, jotka olivat vankkurien jättämät. Ja eikun niitä seuraamaan. Eipä mennyt pitkäänkään, kun ryhmä huomasi seittejä puissa, ja hetkisen päästä (real time (tm) - aikaa noin ½ tuntia) löysivätkin puiden suojaamaan aukion, jossa oli paksusta hämähäkin seitistä tehdyt "muurit". Hieman tiedusteltuaan ryhmä oli tietoinen seuraavista asioista: 1) Ontto puu meni seittien ali, mutta sen läpi kuljettaessa tulisi varmasti ääntä. 2) Seittien sisäpuolella oli 5 isoa hämähäkkiä. 3) Seiteissä oli kaksi taitavasti käärittyä myttyä, jotka liikkuivat (olivatkohan ne ne kadonnut kyläläisnuoripari??). 4) Seitti on kuivaa, ja se palaisi hyvin. 5) Aukiolla oli myös jätekasa ja pieni vesilähde.

Ryhmä päätti tehdä salamasotamaisen hyökkäyksen, jonka perustui täysin verkon sytyttämiseen tuleen. Näin tehtiin, ja lyhyen mutta kiivaan taistelun jälkeen katsottiin vahingot. Pienistä ryhmän saamista vammoista (1 reisiluu murtunut) huolimatta he olivat kunnossa. Hämähäkit olivat saaneet hieman isompia vammoja, ja olivat kuolleet. Kaksi myttyä olivat nyt kauniin mustuneita eivätkä enää liikkuneet. Niinpä kaikki, jotka siihen kykenivät, säntäsivät tutkimaan jätekasaa, josta löytyikin taidokkaasti koristeltu aamunkoi (Morningstar), pronssirenkainen vyö, vihreä jalokivi/lasinpalanen ja pieni puinen arkku. Arkun auettua sieltä löytyi 24 kr, 64 sp ja 2 jalokiveä/lasinpalaa, hopeinen sormus, kultaiset rannerenkaat. Tämän jälkeen tutkittiin palaneet kääröt, joista molemmista paljastui pahasti palanut ihminen. Erûn lempeyttäkö oli, mutta toinen näistä oli elossa (mitään lempeyttä ollut! Nopat ei toiminu! -Erû huom.).

Jälkisählingit

Tämän jälkeen rohkea Ceodan lähti hakemaan kylästä apua haavoittuneiden kantamiseen. Kaikki kävi hyvin, ja pian koko jengi (molemmat korput mukana) oli Ulgarstatissa. Samana iltana tuli Esgarothista parantaja katsomaan ryhmän vammoja, ja paransi murtuneen luun. Samalla hän selitti, että naispuolinen palovammainen tulisi jäämään henkiin, mutta ulkonäkö laskisi rajusti. Mies sitävastoin oli kuollut.

Tällä välin Eolag ja Vorinar saivat päähänsä mennä ryöstämään Ulgarin sekatavarakaupan. Kaikkihan olivat ihmettelemässä kahta palanutta ihmistä. Kuitenkin hetkisen mietittyään (ja taisi Ceodankin vaikuttaa asiaan) he päättivät etteivät ryöstä kauppaa.

Kun aikaisemmin Detlef oli yrittänyt tutkia jalokiviään/lasinpalojaan, sormustaan, aamunkoitaan, pronssivyötään ja rannerenkaita, hän oli saanut selville, että jalokivessä oli 15. tason Lifegiving-loitsu. Tämäkin olisi jäänyt käyttämättä, ellei Vorinar olisi möläyttänyt sitä ääneen Ceodanille. Muun ryhmän kiristellessä hampaita Ceodan antoi luvan käyttää jalokiveä Ulgarin pojan, Runnalin henkiinherätykseen. Näin tehtiin, ja arvoitu koomastaheräämisaika olisi noin 300 päivän päästä. Ryhmän kunniaksi pidettiin juhlat, jonka jälkeen ryhmä palasi takaisin Esgarothiin.


Omia muistikuviaan vapaasti mukaellen GM Mikko Kakkonen.