Selityksiä

Selityksiä

Päivitetty 23.1.2000

Tämän sivun ajattelin avata muutamia selityksiä varten. Nämä ehkä saattavat selventää jotain pieniä epäkohtia tarinoissa - tai sitten eivät. En tiedä.

Detlefin kirves/sotavasara/nuija

Ehkä eräs eniten aikojen saatossa muuttunut esine on Detlefin Rothaarilta Peikkokärhämöinnin yhteydessä saama ase, joka pystyi ensin muuttamaan koko ryhmän näkymättömäksi, ja sääntöjen uudellenselaamisen jälkeen toimi kuten normaali Invisibility -loitsu (Open Essence, Invisibility Ways). Itse ase on siis käsikirves, niinkun se on ensiksi mainittu. Rothaarilla ei pitänyt olla koko esinettä, vaan tämä johtui GM:n kämmäyksestä (Virtauksen käyttäjä). Niinpä sitten muutenkin maagiseen käsikirveeseen tehtiin tämä lisäys.

Metsänhaltiat ja Celduin

Kuten Kolmannessa tarinassa mainitaan, Synkmetsän metsänhaltiat päästivät ryhmän kulkemaan maidensa läpi puuttumatta asiaan. Tähän syynä taas oli GM:n väsynyt (tai joku muu) olotila, enkä pystynyt millään muistamaan moista "pikkuseikkaa". Ryhmän kannaltahan asia oli ihan hyvä. Eipä siinä mitään.

Itäläissekoilut

Useita kertoja ryhmä on kohdannut Itäläisiä, ja lupasipa eräs heimo Detlefin päästä palkkionkin. Valitettavasti en enää muistanut mitä heimoa Ilaninista kaapattu vanki oli (ja seikkailuakaan minulla ei enää ollut itselläni), joten palkkion luvannut heimo meni täysin arvailuksi. Toivottavasti olen onnistunut pitämään yhtenäisen linjan jälkeenpäin palkkion luvanneissa itäläisissä. Sikäli kun asialla enää olisi merkitystä. Kerroinpahan vain.

"Tarinaa tullaan päivittämään..."

Tuskin. Moiset yksityiskohdat, mikäli eivät löydy jostain kirjasta tms, on vaipuneet ajat sitten unholaan. Kuitenkin, tavallaan pieni toivonpoikanen jonkin muinaisen paperinpalan löytymisestä on olemassa, ja jos juuri siinä paperinpalasessa on jonkin majatalon nimi, niin korjaan sen ilman muuta. Tähän päivään mennessä ei tuollaisia papereita ole tosin löytynyt. Mutta vielä on aikaa.

Aavetaistelu Ilaninin edustalla

Taistelusta hahmot selvisivät pienin tappion lähinnä siksi, että unohdin imeä rakennetta haamujen oman tason mukaan. Isoin olisi näin ollen hyökännyt tason 15 hyökkäyksellä, eikä tason 5. Näin ollen isoin haamu olisi käytännössä joka kierros saanut 15-20 osumapistettä lisää, ja sitä olisi saanut hakata hieman kauemmin. Noh, aina ei voi voittaa.

Sotasusilauma

Eipä tietenkään kukaan pelaajista muista moista nähneensä, ja itsekkin muistin koko homma minuutti pelin jälkeen. No, nuo olisi kaikkien pitänyt havaita, mutta eipä sillä mitään merkitystä olisi ollut eikä tule olemaankaan. Ehkä joku pelletaikuri olisi halunnut ammuskella niitä lentäen näkymättömänä tulipalloilla, mutta jäipä tämäkin tekemättä.


Selitellen, GM Mikko Kakkonen.