Kampanja osa 14.

Tämä Legendaarinen, Ällistyttävä, Tosi Sankareiden Äksönkertomus (LÄTSÄ (tm)) sai alkunsa Esgarothista 11.7. Erûn vuonna 1640 Kolmatta Aikaa.

[Seuraava osa] [Edellinen osa]

LÄTSÄ:n (tm) Sankarit:


Detlef: Noidanmetsästäjä Tharbadista, joka jahtaa noitiaan Broadswordillaan. Kantaa mukanaan näkymättömäksi tekevää käsikirvestä. Tuttu myös Legendaarisista Lausahduksista. Pääsi onnellisesti Ivaloon, josta muu ryhmä haki hänet, kun paha noita oli kuollut. Ilaninissa odottaa päästä 20 kr palkkio. Osti Adnan 'isännälleen' orjaksi.


Askar: Merirosvo, joka on ruma. Tosi ruma. Sai onneksi lahjaksi Dimmulta kommandopipon, tietenkin kylmyyttä vastaan. Varsijousellaan ammuskelee ainakin lähimatkalta osumia.


Bruenor: Kääpiötaistelija Sumuvuorilta.Sai lonkkaansa haamuilta. Hienolla sotavasaralla on kiva tappaa örkkejä. Loistaakin vielä. Siellä missä on örkkejä haluaisi myös Bruenor olla. On kokenut ensimmäisen kuolemansa. Tylsä kokemus.


Moraeg: Nomen est Omen. Yllään rengaspaita ja metsänväriset haltiavaatteet, selässään sarvijousi ja vyöllään hieno haltiamiekka Moraeg näyttää tavalliselta metsänhaltialta. Taisteli urheasti eturivissä kun Bruenor oli kuolleena. Moraegin koira Mithkarak sen sijaan oli koko ajan takarivissä, mutta sai paljon luita syödäkseen.


Aradrine: Naispuolinen maallikkoparantaja Umbarista. Riavodissa tuli käytyä, ja isää ei siellä näkynyt. Ihmettelee itsekseen hiljaa muun ryhmän toimia, mutta parantaa kuitenkin kaiken minkä pystyy. Tarvittaessa ylitason loitsuilla.


Adna: Hippipuolituinen Konnusta. On jotenkin huumehuuruissaan eksynyt Sumuvuorten tälle puolelle. Pulisee ja höpisee kauheasti kaikille, joskus jopa soittaa huuliharppua. Ei pysty puhumaan sateella, mutta soittamaan pystyy aina. Ei kärsi enää vierotusongelmista, ja olut maittaa. Puhaltelee pikkunuolia puhallusputkellaan joka paikkaan, ja sai tuurilla niillä osumiakin. Sai valkoisen joulun (ja uudenvuoden). Ostettiin orjana.


Durthang: Metsämiesnuorimies, joka löytyi tajuttomana. Ystävien kesken Dimmu.. "Se sydän oli kauheen evil, mutta mä onnistuin hallitsemaan sitä". Örkkejä on kiva tappaa. Osaa taikoa Firewalleja.


(NPC) Fëanim: Moraeg osti orjaksi Strayholdissa. Uskomattoman kaunis Noldo-haltia. Laulaa kauniisti ja unettavasti.


Kalamies, Teletappi ja Vanha Puk.. Parta

Khanturin otti taas ryhmän ystävällisesti vastaan, tosin valitteli ettei ruokaa ole vieläkään kuulunut. Ryhmä tiedusteli tarkemmin kaikenlaista, mm. sen että Rilmëllä ollut kirja todellakin OLI Khanturinin hänelle lainaama, ("se vahna puk.. parta ei tietenkään voi moista muistaa..). Teleplagista Khanturin käytti nimeä Teletappi, eikä osannut kertoa tästäkään mitään muuta. Kalam.. Galamasin kokeista hän ei osannut kertoa mitään erikoista. Tosin hän hieman hämmästeli jälleen kuinka ryhmä pääsi hänen luokseen niin vaivatta, eivätkä vartijat tai oikeastaan kukaan muukaan viitsinyt hänelle ilmoittaa asiasta yhtikäs mitään. No, mutta kirjansa hän kuitenkin haluaisi, siitä ei päässyt mihinkään. Eikä hänellä muita toiveita oikeastaan ollutkaan kuin saada kirjansa takaisin ja saada ruokaa.

Rohkeana mentiin tapaamaan kuningasta. Ennenkuin Moraeg ja Fëanim menivät portaat alas ryhmä jopa hieman suunnitteli sanojaan.Moraeg hoiti puhepuolen Rilmën kanssa. Jotenkin kirjasta puhe kääntyi Teleplagiin, hänen tapaamiseensa ja Rilmën ihmettelyyn vartiomiestensä puuttesta. Lähinnä se, ettei häntä tultu informoimaan mistään, mm. vierailijoista, alkoi ärsyttämään Rilmëä. Ja koska hän oli varma ettei kirjakaan ollut Khanturinin, päätti hän lähteä tapaamaan tätä ja samalla haukkua vartiomiehensä.

Rilmë aloittaa toiminnan

Moraeg tietenkin väisti kohteliaasti (ja menetti rakennetta), mutta Fëanim pakeni aaveen edellä yläkertaan. Yläkerrassa olijat, jotka olivat yrittäneet salakuunnella väistivät hekin. Kun Rilmë saapui tyhjään, pimeään ruokasaliin, jotain outoa tapahtui. Tuntui ihan kuin että hän olisi menettänyt järkensä. Niinpä yht'äkkiä Fëanim (hän sattui olemaan lähinnä) kääntyi katsomaan kuningasta ja alkoi sen jälkeen johdattamaan tätä kohti kääpiötä, joka oli paennut pitkään käytävään Dimmun (Dimmu yritti ohimennen ampua kuningasta loitsulla, muttei osunut) Adnan kanssa. Tämän jälkeen Fëanim pysähtyi ja Rilmë löi hänet miekallaan kerralla maahan. Muut lähtivät karkuun, kohti temppeliä.

Takana ollut Moraeg joutui seuraavaksi uhriksi. Hän joutui kuninkaan valtaan ja lähti vuorostaan johdattamaan tätä kohti Bruenorin viimeistä tunnettua olinpaikkaa. Päivänvaloa lähestyessään varoitti Rilmëä päivänvalon vaaroista. Lopulta hän joutui sanomaan että Rilmë oli aave. Tämän todistaekseen Moraeg joi itse vesipullosta vettä, ja tarjosi vettä Rilmëlle. Tämäkin yritti juoda, mutta huomasi kuinka lattia hänen allaan kastui. Välittömästi tämän jälkeen Moraeg alkoi sätkiä, hänen rintakehänsä murtui, jalkoihin tuli ruhjeita, ja asekäsi lennähti vastapäiseen käytävän seinään. Monia haavoja ilmestyi hänen ruumiseensa, ja hän jäi paikalleen makaamaan.

Bruenor ja Adna kuulivat Moraegin tuskanhuudot ja kääntyivät nopeasti takaisin luolan suuaukkoa. Adna kiersi hieman sivummalle, kuten myös Dimmukin, mutta Bruenor lähestyi aukkoa jääden noin 200 metrin päähän. Hän näkikin Moraegin miekkakäden puristamassa miekkaa, joka yhä hohti. Rilmëkin oli vielä paikalla. Bruenor tunsi jotain mielessään, ja huomasi että Rilmë puhui hänelle ja kyseli kaikenlaista.

Dimmu oli tällä välin kiertänyt hitaasti lähemmäs suuaukkoa, valmistellen loitsua. Loitsu ei kuitenkaan Rilmëen toiminut, ja samalla luolan suuaukko peittyi sellaiseen pimeyteen ettei kukaan ollut sitä aiemmin nähnyt. Dimmu teki välittömästi loitsun jonka avulla ponnahti hieman taaksepäin, mutta epäonnekseen hieman kompuroi alastulossa. Kääpiökin päätti hieman perääntyä, koska ei nähnyt mitään. Hobitti vain juoksi pois. Dimmu alkoi hieman hätääntyä, kun kuuli kuinka Rilmë läheni häntä nopeasti. Juuri kun Rilmë oli pääsemässä iskuetäisyydelle Dimmu lehahti lentoon ja nousi nopeasti yli pimeyden.

Pimeyden kadottua ulkona olleet kumppanukset kokoontuivat ja Adna päätti lähteä tarkistamaan Moraegin. Lähestyessään hän kuuli pimeydestä (Moraegin ruumiin takaa jostain) pilkkaavan äänen, mutta uskalsi mennä hakemaan irtokäden. Dimmu tämän jälkeen loitsi Moreagin ruumiin ulkoilmaan, ja Bruenor otti tämän kantoon. Outoa oli se, ettei Adna ollut nähnyt juurikaan verta käytävällä, ja käsikään ei vuotanut.

Temppelille tultuaan ryhmä kokoontui ja tarkisti kaikkien tilan. Yllätykseksi kolmikolle Fëanim oli täysin kunnossa, joskin hieman uupunut. Ilmeisesti hänkin osasi joitain parannusloitsuja. Moraegia tutkittiin, mutta kuolleelta hän näytti. Kuitenkin ryhmä alkoi kantamaan häntä koska joku neropää päätteli, että jos se ei kahden päivän päästä ala haisemaan, niin ei se ole kuollut.

Takaisin Strayholdiin

Moraeg sidottiin hevosensa selkään sopivasti, ja niin matka saattoi alkaa, kunhan vielä Aradrine säilöisi haltian irronneen käden. Niinhän siinä kävi, että Aradrine fumblasi itsensä 6 tunnin tajuttomuuteen, mutta onneksi Fëanimin löytämillä yrteillä Aradrine saatiin hoitamaan hommansa loppuun. Matkan aikana ryhmä ei kohdannut juuri mitään, tosin muutama nälkäinen susi tuli kokeilemaan josko täällä olisi helppoa riistaa. Sudet valitettavasti menivät hukkaan. Eivät tainneet saada edes yhtä osumaa keneenkään. Pieni villikoiralaumakin tutkiskeli ryhmää hetken aikaa hieman kauempaa, ja ryhmän etsiessä ruokaa muutama itäläisratsumies katseli heitä jonkin aikaa. Eräänä yönä ensin leirin ohi ratsasti muutama Éothraim ja kohta perään muutama lisää, syytä tähän outoon käyttäytymiseen ei löytynyt.

Dunnaealc Strayholdiin tultuaan ryhmä meni suoraan tutun parantajan puheille, koska Moraeg ei ollut alkanut haisemaan. Parantaja kyseli hieman vammojen laatua, ja ryhtyikin heti sen jälkeen toimeen eli parantamaan. Ehtona oli että ryhmä vahtisi hänen kauppaansa sillä aikaa kun hän oli tajuton. Adnan käydessä Vihaisessa Hevosessa hoitelemassa asioitaan hän sai kuulla, että eräs vihreisiin pukeutunut pitkä mies oli etsinyt Moraegia. Adna päättikin mennä tapaamaan miestä, jolla oli majatalossa huone.

Mies osoittautui haltiaksi, ja halusi välittömästi tavata Moraegin. Kun Adna kertoi Moraegin hieman hankalasta tilasta, halusi hän mennä Moraegin luo. Miehellä oli täyskilpi, reppu, leveä miekka ja jousi selässä. Tallissa oli hevonen. Adna johdatti haltian parantajan talolle, ja sisään päästyään esitteli itsensä Dunnaealciksi, tietenkin kumartaen Fëanimille kohteliaasti. Tämän jälkeen hän istahti Moraegin sängyn viereen odottamaan tämän tajuihin tulemista.

Muut hoitelivat asioitaan kaupungilla sillä aikaa, kun Moraeg oli tajuton. Eräänä iltana sitten Moraeg tuli tajuihinsa, ja välittömästi Dunnaealc vaati kahdenkeskistä keskustelua tämän kanssa. Sattuneesta syystä Moraeg ei vielä pystynyt liikkumaan, joten muut kohteliasti poistuivat paikalta hetkeksi. Takaisin tullessaan he saivat kuulla yllätyksen: Dunnaealc oli Moraegin poika!! Tätä eivät loppujen lopuksi (ainakaan avoimesti) epäilleet muut kuin Adna, joka onnistuikin suututtamaan Dunnaealcin perinpohjin.

Kun Moraegkin saatiin vihdoin mukaan majataloon, ryhmä tutustui Tulikaupungin huvituksiin, mm. uhkapelin muodossa (kukaan ei jäänyt voitolle :) ja etsimällä Adnalle sopivaa hobittityttöstä paikallisista 'täyshoitoloista'. Hobittityttöstä ei löytynyt, ja niinpä Adna totesi olevansa täysin valmis lähtemään kaupungista pois. Muilla ei ollut mitään tätä vastaan, ja niinpä he aloittivat sopivan palkkasoturin etsinnän. Parhaimmaksi osoittautui mies nimeltä Segis, joka oli kotoisin läheisestä Meke Larnisin kylästä.

Hänellä tosin oli eräs asia, jonka hän empimättä sanoikin ryhmälle. Hänen kotikylästään oli varastettu eräs kylän arvoikkaimmista esineistä, eikä varkaasta ollut hänen mukaansa tietoa. Ryhmä hetken pohtimisen jälkeen suostuikin tutustumaan tilanteeseen...

Matka kylään sujui rauhallisesti. Kylässä sitten vastassa olikin kylän päällikkö, noin 80-vuotias mies nimeltä Lorril Tesserne. Hän näytti rikospaikan ja esitteli varastetun esineen. Se oli sankarillisen esi-isän Grell Inarthenilin Sotatorvi. Legendan mukaan eräs toinen esi-isä vältti lohikäärmeen tulen puhaltamalla torveen. Lorril oli varsin vahvasti sitä mieltä, että asialla olivat Murtuneen Portaan rosvot. Hetken aikaa meni ennenkuin ryhmä tajusi että mies puhui Tulikaupungista, eli Harhalinnasta.

Illalla järjestettiin vielä majatalossa tilaisuus, jossa kaikki kyläläiset kertoivat tietonsa Tulikaupungista, sen rosvoista ja torvesta. Ryhmä sai kuulla kaikkea aina Isoisän vierailusta 'isossa kaapuntissa', maanviljelijän viemistä tynnyreistä, jolloin hän samalla näki missä rosvojen kilta sijaitsi. Eräs mies tiesi että Rosvojen Tori on auki kerran kuussa jolloin he myyvät kaikenlaista tavaraa. Siksi onkin melko ilmeistä, että rosvot säilyttävät tavaroitaan jossain ennen torille kuskaamista.

Ryhmä sitten lähti Segis mukanaan takaisin Strayholdiin. Matka sujui leppoisasti, ja Vihainen Hevonen oli vanha tuttu paikka minne mennä. Illan aikana tehtiin sotasuunnitelmaa. Muutama päivä kulutettiin vakoilemalla rosvojen kiltaa, ja Adna hoiteli jotain omia hommiaan. Saatiin hieman tietoa vartijoista ja kaikesta muusta oleellisesta. Ryhmä havaitsi, että yöllä noin 0200 - 0600 olisi kaikkein vähiten liikettä portin läpi. Todellakin, koko rakennusta ympäröi paksu ja korkea muuri, jossa oli yksi ainoa portti.

Sitten sopivana yönä ryhmä lähti toimimaan. Osa jengistä meni kallion laelle hevosten kanssa odottelemaan jos vaikka jokin menisi pieleen. He jopa ottivat köydet mukaan, että ryhmä saataisiin nopeasti ylös. Dimmu heitti muurin kylkeen portalin, ja ryhmä sujahti sisälle. Lisäksi Dimmu heitti Silencen johonkin ryhmän jäseneen (niin että kaikki pysyivät alueen sisällä).

Sisään rakennukseen mentiin samasta ovesta mistä sikoja ja kanoja käytettiin ulkona. Eläimet tietenkin nostivat metelin, ja niinpä ryhmä kiiruhti toimissaan. Karsinasta päästiin keittiöön, josta kuuluikin välittömästi tervetuliastoivotus. Nurkasta löytyi nuori poika, jolla oli käsi ojossa. Välittömästi Moraeg yritti heittää jotain loitsua, mutta sähläsi sen pahan kerran. Tällä välin Detlef ja muut yrittivät jututtaa poikaa, mutta tämä ei sanonut mitään. Ryhmä myös huomasi että poika oli sokea. Moraegkin toipui pikku hiljaa, ja heitti saman loitsun uudestaan. Loitsu vaikuttikin, ja Silence päällä ollessa Moraeg väänsi liikkumiskyvyttömältä pojalta niskat nurin. Omien sanojensa mukaan Moraeg luuli, että jotain pahaa on tapahtumassa, kun poika kiljuu täyttä huutoa kun hän itse tulee tajuihinsa. Eihän Moraeg tiennyt että Dimmu oli heittänyt Silencen..

Tämä aiheutti kaikkien muiden leukojen loksahtamisen auki. Varsinkin Dunnaealc katseli hyvinkin kysyvästi isäänsä. Dimmu ja Detlef kään eivät olleet oikein tyytyväisiä päätökseen, eikä Bruenorkaan ehkä ihan tuollaista olisi halunnut. Segiskin katseli kysyvästi. Adna taas vähät välitti. Kaikesta huolimatta ryhmä jatkoi eteenpäin.

Saavuttiin isoon huoneeseen, jossa nukkui useita kymmeniä miehiä. Ovi vedettiin yhtä nopeasti kiinni kuin se oli avattukin. Toisen oven takaa löytyi huone, jossa oli pöytä ja viisi tuolia seinustalla, ja joku ihme kuvio myös. Kuvio oli maaginen, ja Dimmun mukaan kuvion kohdalla istuvan oli helpompi puheillaan vaikuttaa pöydän ääressä olevaan. Adna innokkaana meni repimään vaatetta syrjään, ja sen tehtyään roikkuikin katossa verkkoon sotkeutuneena. Notkea kun oli, sai Adna tikarillaan katkottua verkon ja muut ottivat hobitin kiinni.

Seinästä löytyi salaovi, jonka takaa päästiin loottikammioon. Sisällä oli myös kaivattu torvi. Muuhun loottiin kuului sauva, keppi, huilu (synnyttää sumua, joka vähentää näkyvyyttä todella paljon vain soittamalla sitä, lisäksi soittajan kykyasteet huilunsoitossa tihentävät sumua), aseita, jalokiviä, rahaa... Kun kaikki oli hoidossa, ryhmä portalin kautta kävelleenä pois rakennuksesta, käveltyään ylös muiden luo, ryhmä asetteli itsensä siten että koko hoito hevoset mukaanlukien pääsisi kerralla takaisin Meke Larnisiin. Ja sitten Segis puhalsi torveen...

Mennään Riavodiin, osa XXX

Kuinkas ollakkaan, ryhmä löysi itsensä patsaan luota. Hevoset olivat lievästi säikkyjä, mutta rauhoittuivat kuitenkin nopeasti. Segis meni herättämään vanhusta, ja juhlat olivat valmiit. Adna poltteli Gorttia ja joi olutta; Dimmu tyytyi vuohenmaitoon, Fëanim ei juonut mitään. Muut kyllä pilettivät kuten parhain taisivat. Saivatpa jopa yhden kuormahevosenkin lisänä toimistaan. Aamulla sitten suunnattiinkin kohti Buhr Ailgran, Ilaninin ja Karfasin kohti Forodrimia, jossa ryhmä vankkurit odottelivat.

Matkalla tavattiin koiria, ahmoja, itäläisiä (kahta eri heimoa, joista toinen ryhmälle entuudestaan tuntematon), sotasusia, isoja örkkejä ja villihevosia. Örkkejä vastaan käydyssä taistelussa Segis kuoli, ja parantajakin kuoli melkein. Ryhmän onneksi he pystyivät kulkemaan tietä pitkin, ettei eksymisvaaraa ollut.


Tähän loppuun vielä Adnan näkemys asioista:

Oli uudenvuoden aatto ja Adna istui omaan rauhalliseen tapaansa kapakassa nauttien konjakista ja piipusta nousevista aromeista. Adnan ns. ystävät pitivät parempana kyykkiä hotellihuoneessa ja kun vielä Moraeg halusi juhlia aattoiltaa koomassa oli Adna pakotettu etsimään paikallista seuraa. Sellaista löytyikin ja nämä miellyttävän oloiset herrasmiehet lupsivat auttaa Adnaa tutustumaan paikalliseen hobitti-neito tarjontaan. Tuskin ehti Adna astua kapakasta pihalle kun maailma musteni..

Krapula oli sanoin kuvaamaton. Adnan maailma oli kirjaimellisesti musta. Tosin vähän aikaa teutaroituaa hän tajusi olevansa lukittuna maakellariin, ja koko omaisuutensa menettäneenä. Kyllä silloin vitutti, ei se että rahat tai korut menivät, mutta kun ne kaksi paskiaista pettivät Adnan luottamuksen ja pöllivät tältä piipun täytteet ja hänen isältään saaman huuliharpun. Tuo huuliharppu oli viimeinen esine joka Adnalla oli muistuttamassa Konnusta ja Waltista. Niin täytti suuri viha Adnan mielen ja niin paloivat noiden kahden miehen kasvot Adnan mieleen ikuisiksi ajoiksi, eivät pojat arvanneet kenen kimppuun kävivät.

Ajan myötä tuo kellari osoittautui orjakauppiaiden vankityrmäksi josta Detlef Adnan pelasti, maksaen samalla erään noidan päästä jääneen velkansa. Ja orjakauppiaat saisivat maistaa hobitin koston. Pari viikkoa Adna yritti jahdata ryöstäjiä, mutta tuloksetta. Sitten ryhmä halusi poistua kaupingista ja niinpä Adna aloitti velan maksun tuikkaamalla orjakauppiaiden päämajan tuleen. Samasta paikasta pelastettu noldo-neito Fëanim ei osoittanut mitään halua kostoon, todella selkärangatonta ja säälittävää toimintaa, ei ihme ettei Adna pysty kunnioittamaan moista naista.

Myöhemmin kaupunkiin palattuaan Adna palkkaa Fred -nimisen alamaailman tuntijan jäljittämään nuo kaksi hemmoa. Se oli Fredille helppo osuus, he olivat rosvojen killan jäseniä, jatkotehtävä eli heidän kidnappaaminen ja tuominen Adnan käsiin taisi kuitenkin olla liian kova pala, koska Adna ei enää sen jälkeen ole kuullut Fredistä sanaakaan.

Onneksi ryhmä sain tehtävän joka edellytti kiltataloon tunkeutumista ja kun homma siellä oli hoidettu ja muu ryhmä poistunut jäi Adna suorittamaan omaa pikku missiotaan. Adna suoritti sankarillisen tunkeutumisen rosvoja täynnä olevaan huoneeseen ja viilsi noiden kahden paskan kurkun hengityskelvottomaan kuntoon. Mitäs hyppivät väärän hobitin silmille. Adnan suureksi harmiksi he tosin kuolivat nopeasti ja aivan liian tuskattomasti, tuskin edes tajusivat kuka heihin iski. Aina ei saa mitä haluaa. Mutta Waltin huuliharppua ei löytynyt, katkeruus täytti Adnan mielen ja kun olosuhteet edellyttivät nopeata poistumista kaupungista jäi etsintä puolitiehen. Jonain päivänä kaupunki ja rosvot ovat unohtaneet tapahtuneen, mutta Adna ei unohda ja sinä päivänä Waltin huuliharppu nousee pintaan...

Adna, Hobitti


Jatkuu seuraavassa osassa..


Omia muistikuviaan vapaasti mukaellen GM Mikko Kakkonen.