Kampanja osa 34

Tämä Legendaarinen, Ällistyttävä, Tosi Sankareiden Äksönkertomus (LÄTSÄ (tm)) sai alkunsa Esgarothista 11.7. Erûn vuonna 1640 Kolmatta Aikaa. Tämä osa alkaa pelipäivämäärästä 11.5.1652 Kolmatta Aikaa.


[Seuraava osa] [Edellinen osa]
[Ohita hahmokuvaukset]

LÄTSÄ:n (tm) Sankarit:


Durthang: Metsämiesnuorimies, joka löytyi tajuttomana. Nimeksi on vakiintunut Dimmu. "Se sydän oli kauheen evil, mutta mä onnistuin hallitsemaan sitä". Osaa taikoa Firewalleja, ja sittemmin on myös erilaiset boltit lentäneet. Tuliset pallot ovat myöskin saaneet suuren suosion. "Tää on Jedimiekka." Alkaa jo kyllästyä muiden ruikutukseen. Tuliset vasamat ovat vaihtuneet keltavihreäoransseihin. On melkoinen örkinsurma. Dimmun Riimuja haluavat kaikki, joskin niiden taikominen on nykyisin hankalampaa kuin ennen. Sai toisenkin himolootin - mahtipisteiden lisääjän!


Urho Kaataja: Suomalaisparantaja, joka lähti henkilökohtaisista syistä hieman etelämpään. Hämmästyttävän nopeasti oppi perusparantamisen alkeet, ja nyt sujuukin jo hieman vaativammat operaatiot. Pitkäjousi on suosikkiase. Urheasti kaatui yhdestä iskusta maahan leikkien kuollutta lopputaiston ajaksi. Osaa kirurgoida murskaantuneita luita vaikka kenttäolosuhteissa - joten kuten. Rituaaliparantaminenkin onnistuu.


Dil-Vilya: Harmaahaltia Taur Rómenista. Tuli oppiin Or-Sarniin isänsä käskystä, ja sai heti vastuullisen tehtävän pitää huolta yhdestä Laen-sauvasta. Tikari on lempiase. "Ootsää muka mun opettaja?!" Taikoi omat taikavoimansa kauas pois pariksi viikoksi. Taistelee lentäen, ja lentelee taistellen. Kylmäpallo on kiva taika, sitä voi heittää huoletta vaikka omaan ryhmään! Hiplailee vyöltään ja repustaan tusinan verran eri esineitä yhtäaikaa.


Gilin Gaarm: Kääpiö rautavuorilta. Tuli Järvikaupunkiin etsimään seuralaisia matkalleen kohti ystävänsä kotia, joka sijaitsi jossain Varjovuorilla. Olipa hänellä jopa karttakin mukana, jonka avulla perillepääsy on varmasti helppoa ja vaivatonta. Lohikäärmeiden suosikkikohde. Ja kaikkein muidenkin. Lonkat ja selkäranka menevät herkästi rikki. "Saatanan kakarat painukaa muualle!"


Dínen Faroth: Harmaahaltia Synkmetsästä. Henkilökohtaisista syistä etsiytyi Järvikaupunkiin, tavoitteenaan päästä Varjovuorille. Tykkää ampua jousella, ja tuntee haltioiden historiaa melko hyvin. Väitteli Scathan kanssa ja selvisi hengissä siitä. Haluaa tunkea haltiakorvansa joka paikkaan, painaa jokaista nappia ja vääntää jokaista vipua.


Brad Northrod: Sivistynyt (?) ylhäisöluokan edustaja. Järvikaupungin kauppakillan johtajan poika, jonka pitäisi päästä isänsä mielestä näkemään maailmaa, mutta turvallisesti kuitenkin. Selkeästi isän mielipidettä ei ole noteerattu. Arvailuloitsuun luotetaan sokeasti.


Paldamir: Metsäläis-pohjalainen Hyvyyden soturi. Varsin pätevä heiluttelemaan miekkaa ja pärjää taistelussa isompiakin otuksia vastaan. Osaa myös parantaa pieniä vammoja. Olisi kovasti halunnut jäädä taistelemaan lohikäärmeen kanssa, vai oliko se pelkästään miekan tahto... Ei onnistunut lyömään ketään selkään vaikka kuinka olisi tehnyt mieli.


Trahald: Torpparihobitti, joka myös osaa hieman tiedustella. Tehtävänä on oppia Johtajuutta Isoilta Ihmisiltä. Sai Suuren Sormuksen, mutta menetti sen yhtä nopeasti. Löysi vihdoin ryhmän - tai oikeastaan sen yhden ainoan henkilön joka hänen tuntemastaan ryhmästä oli jäljellä.


Galadhen: Verrattaen nuori salohaltia, jonka suurin mielenkiinnon kohde on kasveissa. Hän onkin kasvitieteilijä. Mukana matkassa kulkee ikioma koira. Thranduil lähetti Galadhenin ryhmän mukaan, että saisi joskus joitain tietoja itselleenkin. Kukaan ei vielä tiedä, miksi Thranduil luottaa Galadheniin. Ehkä se selviää matkan varrella, ehkä ei.


Celequar (NPC): Nuori haltiataistelija, joka tuntee metsän tiet ja tavat. Tehokas jousiampuja. Haluaa selvittää sisarensa katoamisen perin pohjin, joskaan asialla ei ole enää niin kiire. Tykkää käytellä artifaktikeihästään, ja on jopa opetellut heittämään sitä.


Takaisin kotikonnuille?

Ryhmä oli siirtynyt takaisin kotiseuduilleen: Keski-Maahan. Tai ainakin paljon lähemmäksi kotiseutujaan. Tosin ilmasto oli kummallisen lämmin ja paikka oli kaikille täysin tuntematon. Tasangolle näkyi kaksi vuoristojonoa ja leveä joki. Dil-Vilya tarkisti tähdistä, että todella oltiin Keski-Maassa ja missä suunnassa pohjoinen oli, mutta se ei kovin paljoa auttanut nykyisen sijainnin määrityksessä. Muutaman tunnin lepäämisen jälkeen aamu valkeni ja ryhmä lähti jokea kohti. Joki oli muutaman virstan leveä ja sen rannalla kulki kivetty hyvin hoidettu tie. Hetken aikaa arvottiin lähdettäisiinkö joen yläjuoksulle pohjoista kohti vai joen alajuoksulle. Matkaa jatkettiin yläjuoksulle ja iltapäivän puolella saavuttiinkin ensimmäiseen kylään. Se ei ollut iso, vain muutamia rakennuksia peltojen keskellä, mutta täältä saataisiin ainakin viimein tietää missä päin Keski-Maata ryhmä tällä hetkellä oleskeli.

Maanviljelijät puhuivat westronia, joten yhteisymmärrykseen päästiin nopeasti. Ryhmän selityksiä siitä, että olivat hieman eksyneet ei tunnuttu uskottavan, mutta heille kerrottiin kuitenkin, että joki on Anduin ja tällä hetkellä he ovat Eteläisessä Ithilienissä. Kuultuaan että vuosi oli 1652 ryhmä korjasi kertomustaa sanomalla, että ovat olleet jo pitkään hieman eksyksissä. Maanviljelijät neuvoivat menemään hieman pohjoisempana olevaan Bar-En-Tinnenin kylään, sillä etelässä olisi vain Pelargirin kaupunki joka nyt oli kauppasaarrossa, eikä sinne kannattaisi mennä. Kauppasaarron syistä maanviljelijät eivät sen enempää tienneet. Ryhmä jatkoikin pohjoista kohti ja saapui Bar-En-Tinneniin seuraavana päivänä.

Ensimmäiseksi tietenkin mentiin kylän parhaimpaan (ja ainoaan) majataloon ja tilattiin ruokaa, juomaa ja huoneet. Kenelläkään ei enää tuntunut olevan kiire minnekään, sillä kaikki erilaiset tehtävät joita ryhmällä oli ennen Varjomaailmaan menoa ollut olivat jo 10 vuotta myöhässä, joten muutama päivä tai viikko lisää ei enää voinut haitata. Pari erästä tällaista merkittävää asiaa, jotka olivat nyt auttamattomasti myöhässä, olivat Dimmun noin 9-vuotias (selvästi äpärä)lapsi ja hänen Dimmua noin 9 vuotta vanhempi äiti, Or-Sarnin tilanne, Celebannonin suhtautuminen petturiryhmään, joka vei Camthalionilta viimeisenkin pojan, ja samalla Celequaria painava sisaren metsästys. Lisäksi vielä Gandalfin antama Operaatio Harhalinna oli hieman aikataulusta jäljessä. Díneniä ja Galadheniä huoletti hieman Thranduilin suhtautuminen siihen, ettei ollut kuullut heistä mitään. Vaan eipä siinä mitään. Pian fiilis oli "päästäänpähän aloittamaan puhtaalta pöydältä" -tyylinen.

Iltapäivästä ryhmäläiset yrittivät ostaa kaupungista erilaisia maagisia esineitä, mutta pettyivät pahan kerran, koska niitä ei löytynyt ensimmäistäkään. Toisaalta tämän ei olisi pitänyt yllättää ketään, sillä harvoissa noin 600 asukasta käsittävässä kaupungissa asusti alkemisti. Sen sijaan kaupunkilaiset vakuuttivat, että Minas Ithilistä ja Minas Anorista löytyisi varmasti taikaesineitä. Hallitsijoilta ja ylhäisten sukujen jäseniltä ainakin!

Ghostbusters!

Illan aikana kerrottiin ryhmän urotöistä vierailla mailla ja kyseltiin kuulumisia lähialueilta. Saatiinkin selville, että räätälin poika väitti nähneensä aaveen Anduinilla pari viikkoa sitten ollessaan yöllä ulkona. Dimmun mielenkiinto heräsi heti ja seuraavana päivänä osa ryhmästä meni Dimmun mukana räätälin poikaa tapaamaan, vaikkei kyläläiset miehenalun juttuja uskoneetkaan. Aave oli ollut aivan kylän vieressä muutaman sadan metrin päässä. Nopean palaverin jälkeen ryhmä päätti mennä listimään kyseisen aaveen. Eihän sellaisista voisi olla vastusta isolle ryhmälle, tosin aave ei ollut näyttäytynyt sen jälkeen, joten sen löytäminen voisi olla ongelma. Päätettiin päivystää joen rannassa yöllä ja toivoa, että aave tulee esiin. Meni yö ja toinenkin laihoin tuloksin. Kolmantena yönä alkoi sataa kaatamalla, joten pääteltiin ettei edes aaveet tule tällaisella koiranilmalla ulos koloistaan ja palattiin majataloon.

Aamulla väsynyt ryhmä heräsi alakerrasta kuuluneeseen kirkaisuun. Sännättyään alas he näkivät kahden majatalon työntekijän kantavan haavoittunutta miestä sisälle. Miestä oli ammuttu varsijousella ja hän oli tajuton. Hänet oli löydetty oven läheltä makaamasta. Urho paransikin miehen tuota pikaa, mutta hän oli kokemuksista sen verran järkyttynyt, ettei puhunut mitään useaan tuntiin. Iltapäivästä mies pystyi kuitenkin kertomaan tapahtumista, joiden seurauksena oli kylään joutunut:

"Nimeni on Parigan ja olin ollut Álamlas-nimisessä laivassa töissä jo pari kuukautta. Edellisenä päivänä laiva oli lähtenyt kuljettamaan ruokaa ja viiniä Minas Anorista Pelargiriin. Kapteenilla tuntui olevan kova kiire päästä perille, koska aiemmista matkoista poiketen matkattiin myös yöllä, eikä edes kaatosade saanut kapteenia muuttamaan mieltään. Ilmeisesti hänelle oli maksettu nopeasta toimituksesta huomattava summa. Matka sujui sateesta huolimatta, kunnes yhtäkkiä suoraan edessä, hyvin lähellä näkyi kirkas valo. Miehistö luuli valoa majakaksi ja väisti, mutta samassa laiva ajoi karille. Laiva oli joutunut joen itärannalle ja oli tiukasti pohjassa kiinni. Oli selvää, ettei yön aikana laivaa saataisi enää liikkeelle. Jonkin ajan kuluttua tilanteen rauhoituttua meidän kimppuun hyökättiin. Laivan etukannelle oli kiivennyt joku ja samalla kun hän ampui kapteenin varsijousellaan tuli rannan metsiköstä lisää miehiä. Minä pelastauduin hyppäämällä Anduiniin ja antamalla virran viedä, kunnes kylän valot tulivat näkyviin. He ehtivät kuitenkin ampua minua, mutta onneksi osuma ei ollut kovin hyvä."

Ryhmä päätti mennä yläjuoksulle katsastamaan tilannetta ja sai kaupunginvartiostosta edustuksen mukaan. Muutaman virstan jälkeen rannasta löytyikin palaneen laivan jäänteet. Paikalla näkyi jälkiä piilopaikasta metsikössä ja hyökkääjien jälkiä. Hyökkääjät olivat tulleet paikalle veneellä ja kiertäneet rannan kautta karille ajaneen veneen luokse. Takaisinpäin palaneelta laivalta ei jälkiä mennyt, joten hyökkääjillä oli ollut laiva käytössä. Hyökkäys näytti hyvin suunnitellulta, joten pääteltiin etteivät rosvot kovin helposti sulattaisi yhtä tapauksen silminnäkijää, vaan todennäköisesti jossain vaiheessa yrittäisivät tappaa hänet. Myöskin kertomus valosta keskellä Anduinia oli hyvin mielenkiintoinen. Sellainen laiva, jossa on kyseinen valonheitin olisi helppo tunnistaa. Hylyn tutkimisen jälkeen ryhmä palasi takaisin kylään. Tällä kertaa oltiin valppaampia ja osa ryhmästä jäi vartioimaan Parigania, kun osa meni kyselemään kylän sepältä, laivanrakentajalta ja satamamestarilta olivatko he kuulleet laivasta, jossa oli voimakas lyhty. Kukaan heistä ei kuitenkaan tiennyt asiasta mitään.

Banditbusters!

Vartiossa olleella osalla oli puolestaan parempi onni. Brad huomasi, että yksi majatalon asiakkaista kiinnitti erityistä huomiota Pariganiin. Dimmu ja Brad päättivät lähteä seuraamaan häntä ja katsomaan minne hän menisi. Ennen puoltayötä hän lähtikin kahden muun kanssa majatalosta ja he saivat kaksi näkymätöntä seuraajaa. Ensin kolmikko meni Anduiniin laskevan virran yläjuoksun suuntaan, kunnes tulivat pohjoiseen menevälle tielle, jossa heillä oli hevoset. Niillä matkaa jatkettiin vielä tunnin verran, jonka jälkeen käännyttiin sivuun pienelle maatilalle. Miehet menivät päärakennukseen sisälle ja Dimmukin onnistui pääsemään sinne. Siellä hän kuuli miesten raportin ryhmän johtajalle. Miehet eivät olleet voineet hoidella Parigania, koska hänestä oli pidetty liian tarkasti huolta. He päättivät yrittää seuraavana iltana uudestaan.

Tällä välin Brad oli saanut päähänsä tutkia ulkorakennusta ja oli jo hyvää vauhtia tiirikoimassa ovea auki. Lukosta selvittyään hän ei kuitenkaan muistanut tarkistaa löytyisikö ovesta ansoja, vaan varovasti avasi oven, jolloin sisältä kuului voimakas kolahdus ja heti perään yleistä hälinää miesten herätessä hälyttimen lauettua. Ovessa oli ollut yksinkertainen ansa: lanka, joka kiristyessään aiheuttaa hälytyksen.

Yhtäkkiä sisältä kuului hälytys. Miehet hypähtivät tuvassa pystyyn, repien esiin miekkojaan ja kirveitään. Sisään juoksi mies, kertoen, että ulkorakennuksen ovi oli aukaistu, mutta ketään ei oltu nähty. Ryhmän pomo patisti kaikki ulos etsimään mahdollista tunkeutujaa. Sillä hetkellä tuvan nurkassa näkymättömyytensä turvin tapahtumia seurannut Dimmu päätti seurata rosvoja ulos. Ovea ei voinut käyttää, joten ainoa hiljainen tapa oli seinän läpi (loitsulla, ei kirveellä).

Ulkona oli kymmenisen miestä soihtujen ja aseiden kanssa. Dimmu sadatteli mielessään. Mitä se Brad oli taas mennyt tekemään? Onneksi ei ollut jäänyt kiinni, olisi taas joutunut pelastustöihin. Dimmu päätti loikata näkymättömyyden turvin metrin korkuisen kiviaidan taakse. Joukkion maagi (maagiksi hänet tunnisti hänen valoa loistavasta tikaristaan) lähti toisen miehen kanssa kiertämään erästä suurempaa ulkorakennusta. Samaan aikaan yksi miehistä lähti maatilalle johtavalle tielle ja kyyristyi tutkimaan jälkiä. Ainakin siltä se näytti. Dimmu hymyili itsekseen, ja antoi palaa kaikesta sydämestään jäljelle jääneeseen ryhmään, kun Maagi oli turvallisesti poistunut näkösältä.

Ennen kuin loppuryhmä oli selvillä mitä oli tapahtunut, Dimmu oli jo matkalla maagin perään. Ainoastaan polulle mennyt jälkien etsijä näytti olevan täysin tilanteen tasalla, ja ensimmäisen tulipallon räjähdettyä tämä lähti juoksemaan nopeasti tietä pitkin Anduinin suuntaan. Taakse vilkaistessaan hän näki, että vastustaja oli ottanut varsin pahasti nokkiinsa. Pomon käsi oli palanut pahasti, muttei niin pahasti kuin kahden muun miehen, joilla oli hirvittäviä palohaavoja yläruumiissa. Viidestä pihalla olleesta miehestä kolme oli taistelukyvyttömiä ja yksi väliaikaisesti iskusta lamautunut. Vain yksi pihalla olleista miehistä oli jäänyt tulipallon kantaman ulkopuolelle. Tämä onnekas käyttikin tilaisuuden hyväkseen ja otti jalat alleen sen saman tien.

Dimmu käytti taikomaansa nopeutta hyväkseen ja yllätti maagin apureineen kulman takaa uudella tulipallolla. Samalla maagi näki, kuka heitä vastaan taisteli ja alkoi huutamaan "Mustakaapuinen mies! Musta kaap...". Ääni loppui lyhyeen Dimmun tehdessä huudosta lopun tarkalla kirveen iskulla. Pystyssä oli vielä kaksi apuria, jotka turhaan yrittivät osua nuoreen arkkimaagiin. Taistelun tuoksinnassa Dimmun huomio karkasi pois olennaisesta, ja poika sähläsi aseellaan, joutuen puolustuskannalle vähäksi aikaa. Vastustajat eivät kuitenkaan onnistuneet käyttämään tilaisuutta hyväkseen, vaan liittyivät pian maagin seuraan.

Brad seurasi metsästä käsin taistelua, eikä tuntenut tarvetta mennä apuun, vaikka Dimmu ei välillä näyttänyt taistelevan ollenkaan. Lopuksi Dimmu juoksi karkuun linkkaavan pomon kiinni ja sitoi tämän haavat. Tällä välin muutama rosvojoukkion mies pääsi karkuun, osa pahasti loukkaantuneena. Taistelu oli kestänyt hädin tuskin minuuttiakaan.

Brad tutki rakennuksen, jota maagi oli lähtenyt kiertämään. Sisältä löytyi kuivatelakka ja pienehkö vene, minkä kokassa oli erikoinen mekanismi: siihen saattoi asentaa vaivattomasti telakan nurkassa olevan ison lyhdyn. Tämän jälkeen Brad kuulusteli pomoa, joka luhistui tiukkien kysymysten ja uhkailujen edessä täysin. Musertunut rosvo kertoi olevansa jokirosvojen päällikkö ja toimittavansa yhdelle kaupungin valtuutetulle viinia ja yrttejä. Valtuutettu vihjasi hyvistä ryöstäkohteista aika-ajoin, ja hoiti ryöstetyn tavaran jälleenmyynnistä. Dimmu ja Brad sopivat, että Brad juoksisi kaupunkiin ja Dimmu teleportoisi itsensä ja vangin huoneeseensa hotelliin.

Kaupunkiin päästyään Dimmu herätti sen osan porukasta, jonka löysi (Dínen ja Dil-Vilya olivat näkymättömänä vartioimassa Parigania) ja he menivät kaupunginvartiostoon Boranasin juttusille. Hän oli ollut ryhmän mukana tarkistamassa laivan kohtaloa Anduinin yläjuoksulla. Hän ei kuitenkaan ollut tyytyväinen yöllisestä herätyksestä, mutta kuunteli ryhmän kertomuksen jokirosvoista tarkkaan. Tutkinnan ajaksi hän olisi halunnut pidättää koko ryhmän, mutta tämä ei saanut kovin positiivista vastaanottoa ryhmän keskuudessa. Lopulta päädyttiin kompromissiin, että ryhmä oleskelee yhdessä parakissa vartioituna kunnes asia on saatu selvitettyä.

Partio lähetettiin tarkastamaan maatilaa ja kaupunginvaltuutettu Tharadoc haettiin sopivalla tekosyyllä parakeille, sillä eiväthän vartijat voineet noin vain mennä pidättämään kaupungin korkea-arvoisia henkilöitä. Parin tunnin päästä partio palasi maatilalta ja vahvisti ryhmän kertomuksen. Seuraavana ongelmana olikin saada kaupunginvaltuutettua vastaan jonkinlaisia todisteita, eihän ryhmän saama tunnustus jokirosvolta pelkästään riittäisi. Boranas suostui lopulta lähettämään partion tutkimaan Tharadocin taloa ja viemään hänen perheensä ja palvelusväkensä parakeille "turvaan", kun samaan aikaan päästi ryhmän haltiat menemään. Haltioilla olisi tarkoituksena hiippailla näkymättömänä taloon sisälle ja tutkia se hieman perusteellisemmin sen jälkeen kun vartijat ovat poistuneet. Tällä välin Brad pääsi jututtamaan sopivan tekosyyn nojalla Tharadocia, josko häneltä lipsahtaisi jotain asiaan liittyvää. Bradin yritys jäi tosin aika laihaksi.

Haltiat hiippailivat vartioiden perässä sisälle Tharadocin taloon ja jäivät seinän vierelle odottamaan vartioiden poistumista. Sen jälkeen seurasikin ankara etsiminen ja löytyihän keittiöstä salaluukku, jota vartijat eivät olleet huomanneet. Salaluukussa oli ansakin, mutta Dínen purki sen ammattitaitoisesti. Salaluukku johti portaita pitkin kellariin, joka oli lukittu ovella. Tässä ovessa oli wardi ja se oli lukossa. Ansaa ovesta ei kuitenkaan löytynyt, joten se tiirikoitiin auki. Kellari olikin sitten pieni komero, jossa oli pari arkkua ja tynnyreitä. Monissa tynnyreissä oli viiniä ja yhdessä oli jonkinlaisia yrttejä. Arkuista toisessa oli hopearahoja ja toisessa kultarahoja. Kellarissa ei kuitenkaan ollut mitään kovin rikolliseen toimintaan viittaavia todisteita, vaikka rahamäärä oli suuri ei sen perusteella voinut tehdä kovin isoja johtopäätöksiä. Viini voisi aiheuttaa pientä päänvaivaa Tharadocille, mutta eiköhän hän senkin voisi jotenkin selittää. Yrtit olivat ainoita, jotka saattaisivat olla ratkaisevia todisteita, sillä niitä oli viinin lisäksi ollut laivassa jokirosvojen päällikön mukaan. Haltiat jättivät salaoven riittävän näkyvästi esille ja Dil-Vilya lenteli takaisin parakeille kertomaan löydöksestä Boranasille. Muut joutuisivat odottamaan oven avaamista, sillä vartioita oli vielä talon ulkopuolella ja oven avaaminen huomattaisiin varmasti. Samalla kun Dil-Vilya oli vielä matkalla parakeille tuli kaikille ikävä tunne, kuin jotain pahaa olisi lähistöllä. Eikä tunne hävinnyt pitkään aikaan.

Boranas kävikin tarkistamassa salahuoneen ja toi mukanaan yrttitynnyrin ryhmälle tunnistettavaksi. Dimmu tunnistikin yrtit ja Brad tunnisti myrkyt ja huumeet, joita olikin suurin piirtein puolet tynnyrin sisällöstä. Boranasille tämä riittikin, sillä myrkkyjen ja huumeiden hallussapidosta ei edes kaupunginvaltuutettu selvinnyt pelkällä puhumisella, joten tapaus oli melko pitkälle ratkennut. Ryhmä palasikin takaisin majataloon nukkumaan, sillä yöunet olivat sinä yönä jääneet yllättävän lyhyiksi.

Seuraavana päivänä oli majataloon ilmestynyt syvästi järkyttynyt mies. Ryhmä oli selvästi kiinnostunut kaikesta alueella tapahtuvasta ja halusi toimintaa, joten mieheltä mentiin kyselemään kuulumisia. Tämä väittikin nähneensä aaveen. Tuoreempi havainto kiinnostikin paljon enemmän kuin ties kuinka vanha joella nähty ja siirryttiinkin suoraan utelemaan tarkempia tietoja paikasta. Tapahtumapaikkana oli miehen asunto, vain noin tunnin matkan päässä kaupungista. Aave puolestaan oli eri kuin viimeksi, sillä nyt havaitulla oli miehen kertomuksen mukaan keltaiset silmät, kun aiemmalla oli punaiset. Matkaan lähdettiinkin välittömästi.

Lyhyen matkanteon jälkeen saavuttiinkin pienehkölle mökille. Mökille johtavan polun varressa pienen puskan kätköissä oli ruumis. Ruumiilta olivat silmät, suu ja nenä palaneet, eikä kukaan oikein tiennyt mikä tällaisen kamalan tavan kuolla on aiheuttanut. No ryhmä jatkoi matkaa lähellä olevalle mökille vain huomatakseen, että joku taikoi aluevaikutteisen taian lähekkäin kulkevan ryhmän päälle. Aavehan siellä oli keskellä päivää läjäyttänyt vacuumin ryhmän päälle. Se ei tosin saanut muuta aikaiseksi kuin Galadhenin kuoleman, aaveen näkeminen puolestaan sai puolet porukasta juoksemaan karkuun. Tämäkään ei tosinvaikuttanut juurikaan porukan taistelukykyyn, kun pakenevat eivät kuitenkaan olisi saaneet taistelussa mitään aikaiseksi. Viimeinen niitti oli lopulta se, että aave muuttui takaisin näkymättömäksi n. 2 sekuntia ilmestymisensä jälkeen, joka teki taistelusta kohtalaisen haastavaa lopuille. Noh, karkuun juokseminen on välillä aivan kivaa, joten porukka kokoontui turvallisen matkan päässä uudelleen miettimään tilannetta.

Asialle ei oikein ollut tehtävissä mitään (varsinkaan kun monet tunnistivat aaveen ammatiksi sorcerer ja tason arveltiin olevan aika korkea vacuumin koosta päätellen) joten palattiin takaisin kaupunkiin pitämään Galadhenille kunnolliset hautajaiset. Sää oli illan mittaan muuttunut. Ryhmä palasi hiljaiseen kaupunkiin. Siellä täällä vastaan ajelehti sumulauttoja ja sää oli muuttunut koleaksi. Kaupunkilaiset olivat sulkeneet tiiviisti ovet ja ikkunat, sillä edellisenä päivänä ilmaantunut painostava tunne oli päivän mittaan vain kasvanut ja lisäksi oli tullut vielä kylmänkostea sumu. Laskevaa aurinkoa ei sumun läpi enää pystynyt erottamaan. Yön ajaksi kaupungin vartiosto pyysi ryhmää avustamaan vartioimisessa, sillä ryhmän haltiat olivat ainoita, jotka näkivät pimeässä ja tällaisena yönä kaupungin tavallista tarkempi vartiointi tuntui kaikkien mielestä hyvältä idealta.

Yön aikana silloin tällöin näkyi sumun seassa susien hahmoja. Sudet pysyttelivät kuitenkin vielä kaukana kaupunginmuurista. Päivän valjettua ne hävisivät jonnekin, luultavasti syömään lähitalojen asukkaita aamupalaksi sillä olihan alue kohtalaisen tiheään asuttua ja maatiloja oli paljon. Päivän mittaan sumu vain tiheni, eikä aurinko enää paistanut kylmän sumuseinämän lävitse kuin vaivoin. Joistakin puista tippui lehtiä vaikka oli aikainen kevät. Sää ei vaikuttanut suotuisalta matkaamisen kannalta, joten ryhmä päätti jäädä auttamaan kaupunginvartiostoa vartioinnissa vielä vähän aikaa. Yöllä sudet tulivat rohkeampina takaisin ja kävivät huomattavasti lähempänä muuria. Nyt nähtiin, että ne olivat suurempia kuin tavalliset sudet ja niitä oli ainakin kymmenen. Myöskään seuraava päivä ei tuonut muutosta pahaenteiseen säähän.

Päivällä koko ryhmän ollessa vartiossa neljään osaan jaettuna eri puolilla kaupungin muuria samainen aave, joka oli mökillä nähty hyökkäsi. Se taikoi taas vacuumin ja teki muuriin ison aukon ennen häviämistään, muttei saanut mitään muuta aikaiseksi. Ryhmäkään ei saanut aaveeseen yhtään osumaa. Aukko tukittiin kaupunkilaisten toimesta kohtalaisen nopeasti, kunhan he ensin toipuivat aaveen näkemisen aiheuttamasta pelosta. Tilanteen rauhoituttua Brad lähti hakemaan nuoliaan takaisin, sillä maagisia nuolia oli hyvin vähän eivätkä tavalliset vaikuttaneet aaveisiin. Kun Brad oli 15 m päässä muurista ilmestyi aave jälleen ja taikoi jotain. Brad kaatuikin maahan, mutta muu porukka oli ollut muurilla valmiina ja he saivat yrittää osua aaveeseen. Tällä kertaa aave jäi taistelemaan ja Dimmu pääsi taikomaan tuliseiniä ja pääsipä Paldamir juoksemaan aaveen viereenkin lyömään miekallaan.

Aaveen saavutukset taistelussa jäivät kohtalaisen pieniksi ja ryhmä pärjäsi vain vähän paremmin. Saatiin aaveeseen muutaman osumakin, mutta ei se estänyt sitä katoamasta jälleen. Sudetkin ilmestyivät sumusta myöhässä vain huomatakseen, että taistelu oli jo ohi. Taistelun jälkeen sumu alkoi ohenemaan ja muutenkin vaikutti siltä, että aavetta ei enää kaupunki kiinnostaisi. (On se kumma, ettei yli 20 tason epäkuollut sorcerer reilusti yli sadan puolustus bonuksella saa mitään vakavaa aikaiseksi 14 hukan avustuksella. Ehkä GM:n täytyisi opetella pelaamaan paremmin tai olla laittamatta tuollaisia vihollisia, jotka oikein pelattuna tappaa koko ryhmän ja pari keskikokoista kaupunkia mennen tullen.) (Niin kai. Mutta, koska sitä ei kiinnostanut tappaa koko porukkaa tai kylää, vaan eräät tietyt hahmot porukasta ja "syödä" ne. Kun näiden vangitseminen kaupungista tuntui olevan hankalaa, se päätti vetäytyä. :) Lisäksi noiden parin päivän jälkeen se jo kuulikin Herransa kutsun... -GM huom.)

Illan ryhmä viettikin hörppien olutta ja auringonlaskua ihaillen. Seuraavan aamuna matka jatkui kohti Minas Ithiliä, sillä kaupungissa oltiin jo oltu riittävän kauan ja kaupunkilaisetkin alkoivat tulla epäileväisiksi ryhmän tavoitteista. Onhan se kummallista, kun muukalaisporukan saavuttua alkaa kaupungissa heti tapahtua. Epäiltiinpä ryhmälläkin olevan jokin osuus omituisiin tapahtumiin. Helpotus oli molemmin puolin suuri, kun kovaonninen kaupunki jäi taakse. Matkan varrella olevaan kaupunkiin päästiinkin ilman ongelmia parin päivän taivaltamisella. Majatalossa oli yllättäen myös kauppakaravaani viettämässä yötä, tai mitä siitä oli jäljellä örkkien hyökkäyksen jälkeen. He olivat saapuneet kaupunkiin jo pari päivää aikaisemmin ja olivat piakkoin lähdössä eteenpäin. He kertoivatkin paikan, jossa heidän kimppuunsa oli hyökätty. Ryhmä päätti mennä tarkistamaan paikan, sillä se ei juurikaan aiheuttaisi lisämatkaa ja saattaisi tuoda vaihtelua tylsään matkantekoon. Örkkien väijytykset syvällä rauhallisessa Ithilienissä olivat harvinaisia, mutta Bar-En-Tinnenin tapahtumien jälkeen tämäkään ei tuntunut enää mitenkään omituiselta.

Seuraavan päivän iltana päästiinkin örkkien väijytyspaikalle, mutta siellä ei mitään ihmeellistä näkynyt. Jäljet johtivat vuorille, mutta olivat niin vanhat ettei ryhmä pystyisi niitä pitkään seuraamaan. Matkaa jatkettiinkin kohti Minas Ithiliä, joka saatiinkin näkyviin muutaman päivän marssimisen jälkeen.

Jatkuu seuraavassa osassa!!!


Omia muistikuviaan vapaasti mukaellen Tuukka Kotiranta ja Jukka Tanninen