Adnan tarina

Adnan äiti piti Konnussa rohdoskauppaa ja oppi jo nuorena, että tietyillä kasveilla saa itsensä mielenkiintoiseen olotilaan. Rahoittaakseen käytön, sillä Adnan äiti kielsi poikansa pääsyn kauppaansa erään Adnan tekemän pienen huolimattomuus virheen johdosta, hän tutustui ja toimi oppipoikana erään ongelmanratkojan firmassa. Valitettavasti Adnan kannalta hänelle tarjottiin suurehkoa rahasummaa tuon miehen luottamuksen pettämisestä ja yllättäen Adna teki teon joka johti hänen mestarinsa kuolemaan. Valitettavasti muut tuon pienen ammattikunnan edustajat saivat selville Adnan teon ja hän joutui poistumaan rakkaasta Konnustaan melkoisessa kiireessä.

Adnan isä puolestaan oli taiteilija, muusikko, runoilija, tarinankertoja ja muuten vaan kapakoitten kanta-asukki.

Kapakissaan isi siis opetti Adnalle suunsoittoa, musiikkia ja muita hobitille niin tärkeitä asioita. Samalla Adna oppi ettei loukkaus jää koskaan kostamatta (isukkia kuitenkin loukattiin mielipiteistään ja taiteestaan silloin tällöin) tämä sinänsä kunnioitettava mielipide sai Adnan huumehöyryisessä päässä hivenen massiiviset mittasuhteet ja johti siihen, että Adna tappaa häntä loukanneet henkilöt. Ei ehkä juuri sillä hetkellä mutta joskus...

Jouduttuaan maanpakoon Adna samalla joutui pakolliseen gortin loppumisesta johtuvaan huumevieroitukseen, mutta juuri tällä hetkellä Adnan pinna on niin tiukalla, että pienikin tönäisy ajaa häneen takaisin huumeiden kauniiseen maailmaan.

Adna oli onnistunut salaamaan äidiltään puoli vuotta jatkuneen gortin käytön, eikä ollut vielä ajautunut salamurhaajan oppipojaksi. Eräänä iltapäivänä Adna työskenteli yksikseen äitinsä yrttikaupassa, kun hänen ystävänsä polun väärältä puolelta astuivat sisään. Eikä noilla kelvottomilla ystävillä ollut muuta mielessä kuin ilmainen paukku pilveä. Tunnollisena kauppiaana Adna ei voinut luovuttaa tuotteita, mutta nerokkaan päättelyketjun seurauksena he päätyivät fantastiseen ratkaisuun. Tarvittiin vain suurehko metalliastia, joka täytettiin kessulla, gortilla ja eräillä muilla heinillä. Tämä seos pistettiin palamaan yrttikaupan lattialle ja avot, joka kodin gorttiluola oli valmis. Annostus taisi kuitenkin ampua yli, sillä seuraavana aamuna kaupasta yksi kuollut ja kolme muuten vain sekaisin olevaa hobittinuorukaista. Inventaario osoitti, että tuon railakkaan illan aikana Adnan äiti oli menettänyt yli puolen vuoden samoilun Konnun kunnailla ja nummilla. Tässä valossa Nariman ratkaisu häätää nuorin poikansa kotoaan tuntuu ymmärrettävältä.

Kaksi viikkoa Adnan rahat riittivät majataloissa nukkumiseen ja ryyppäämiseen, mutta sitten hänet heitettiin jälleen pihalle. Itse asiassa Adna heitettiin pihalle jokaisesta kotikylänsä kapakasta ja majatalosta seuraavan surkean kuukauden aikana.

Eräänä iltana Adna harhaili erään sillan alle, ja joutui todistamaan kuinka lähes puolitoistametrinen hobitti kidutti ja lopulta teloitti erään ihmisen. Suuri hobitti apureineen älläsi Adnan ja otti tämän vangiksi. He antoivat tälle kaksi vaihtoehtoa: kuoleman tai liittymisen heihin. Suurikokoinen hobitti oli Konnun tunnetuin tappaja ja salamurhaaja nimeltänsä Mort. SE mitä Adna ei tiennyt oli, että Mort oli palveluksen velkaa Adnan isälle ja tämä oli pyytänyt Morttia ottamaan Adnan suojelukseensa. Seuraavat kuusi kuukautta Adna eli ja työskenteli ja oppi lähes tulkoon kaiken osaamansa Mortin joukoissa, kunnes ahneus ajoi Adnan kurimukseen.

Adnan kotikaupunki oli saanut uuden sheriffin ja tämä otti henkilökohtaisista syistään Mortin vangitsemisen elämäntehtäväkseen. Kerran sheriffi lähestyi Adnaa tämän täristessä gort krapulassaan pienessä kapakassa laitakaupungilla. Ketku lupasi Adnalle 30 hopearahaa, jos tämä johdattaisi Mortin ansaan. Ja näin tapahtui. Valitettavasti kaikki ei mennyt ihan putkeen. Syntyi taistelu, jossa Mort Adnan tietojen mukaan menetti henkensä ja sheriffi paljasti Adnan osallisuuden kavallukseen. Mortin ystävät ja työtoverit naulasivat Adnan kuvan tikkatauluksi toimistonsa, eli Salamurhaajien killan, sisäoveen. He ovat vannoneet kostavansa joskus jonain päivänä.

Adna itse lähti saman tien pakomatkalle, joka jatkuu edelleen. Juuri nyt Adna on ryhmänsä kanssa teilaamassa örkkejä pienessä kylässä tuolla jossain, mutta halu kohti itää ja poispäin Konnusta palaa Adnan sisällä. Ainoa muistoesine, jonka Adna ehti ottaa mukaansa oli hänen isältään saamansa huuliharppu.

Adnan Isä

Seuraavaksi pikkuinen kuvaus Adnan isästä Waltista, joka suuresti on vaikuttanut Adnan luonteeseen ja maailmankatsomukseen.

Walt oli siis taiteilija, muusikko, alkoholisti ja ennenkaikkea tarinankertoja. Walt on onnistunut rakentamaan ympärilleen mystisyyden muurin kertomalla, että hänellä on hallussaan kirja maailman todellisista ensiaskelista. Kirjoja on hänen mukaansa jäljellä vain muutamia ehkäpä vain tämä yksi kappale, jota kukaan muu kuin hän ei ole nähnyt, ei edes Adna tai hänen vaimonsa Narima. Muut kirjat on Waltin mukaan tuhottu haltioiden, kääpiöiden ja muiden varhaisten ja suurten kansojen toimesta, koska se sisältää kiusallisia totuuksia rotujen synnystä. Waltin mielestä haltioiden historiankirjoitukset ovat valheellisia sankaritarinoita, joilla ei ole yhtymäkohtaa hänen kirjansa tai totuuden kanssa.

Nämä mielipiteet ovat tehneet Waltista erittäin epäsuositun ja toisaalta pelätyn muiden rotujen kuin hobittien joukossa. Useammin kuin kerran ovat eri rotujen edustajat pelotelleet, uhkailleet, kiristäneet ja lahjoneet häntä saadakseen hänet tuhoamaan kirjansa, mutta turhaan. Walt on ainoastaan kertonut heille valitun tarinan tuon kyseisen rodun varhaisista vaiheista Keski-Maan päällä.

Vaikka monet kieltäytyvät uskomasta moisen kirjan olemassa oloon, ja väittävät sen olevan Waltin mielikuvituksen tuotetta, täyttyvät kapakat ja Waltin taskut missä tahansa Konnun alueella hän kiertääkin kertomassa tarinoitaan.

Ehkä nyt ymmärrät miksi Adna on millainen on. Eihän kukaan voi olla aivan normaali, jos lapsuutensa joutuu kiertämään isänsä kanssa kapakoita ja maistelemaan marjoja äidin ( se yrttikauppias ) pitkin metsiä. Seuraavaksi seuraa eräs kuuluisimmista Kadonneen Kirjan taruista. Se kertoo siitä kuinka haltiat saivat pitkät korvat.

Seitsemän haltiaa

Olipa aikojen alussa kaksi peikko veljestä, joista toisella oli kahdeksan lammasta ja toisella kahdeksan haltiaa. Se peikko, jolla oli lampaat, nimeltään Uru, keritsi lampaitaan aina keväisin ja söi karitsoiden lihaa syksyisin ja oli onnellinen.

Toinen peikoista nimeltään Oleg sen sijaan oli tyytymätön haltioihinsa, koska näistä ei ollut mitään hyötyä. Ne vain makasivat karsinoissaan päivät pitkät tekemättä yhtään mitään. Tämän lisäksi Olegia otti päähän se ettei hän tunnistanut haltioitaan toisistaa. Aikansa ongelmaa pohdittuaan hän päätti kysäistä neuvoa veljeltään, joka erotti lampaansa toisitaan. Ylpeänä Uru esitteli veljelleen kuinka hän oli merkinnyt lampaat korviin tehtävillä merkeillä.

Oleg otti neuvosta heti onkeensa ja välittömästi kotiin päästyään hän valitsi haltioista suurikorvaisimman yksilön. Se ei kuitenkaan ollut helppo valinta, sillä siihen aikaan haltioilla oli kauniit soikeat korvat. Oleg siis otti suuren peikkopuukkonsa ja aloitti tekemään kaunista kolmion muotoista merkkiä haltian korvaan. Haltian kannalta on valitettavaa, ettei Oleg ollut kovin taitava puukon käsittelijä, sillä siinä hötäkässä haltia menetti päänsä. Ja niin Olegilla oli enää seitsemän haltiaa.

Suuressa viisaudessaan Oleg tajusi, että häneltä loppuisivat haltiat ellei hän oppisi merkitsemään niitä näppärämmin. Niinpä hän sitoi seitsemän haltiaa pitkään tammiriukuun roikkumaan korvistaan ja päätti, että siinä ne saisivat roikkua, kunnes korvat olisivat merkittävässä kunnossa.

Sattuipa samaan aikaan alueella vaeltelemaan eräs hobitti, nimeltänsä Tulup Tomera. Ja niin sattui eräänä kauniina aamuna Tulup tulemaan Olegin mökille ja näki haltioiden roikkuvan pitkässä tammikepissä. Suuresti ilahtui Tulup haltioiden metkasta ulkonäöstä ja alkoi niitä himoita seitsemälle pojalleen tuliaisiksi matkaltaan. Ja niin alkoivat Tulup ja Oleg hieroa haltioista kauppaa. Kovasti molemmat tinkivät ja toistensa omaisuutta penkoivat löytääkseen lähes samanarvoiset tavarat, joiden kylkiäisenä haltiat voitaisiin vaihtaa. Lopulta he päätyivät lyömään vetoa haltioiden kohtalosta. Tulup laittoi pottiin yhden nuijan, johon Oleg oli mieltynyt ja Oleg haltiat sekä matkavarusteita.

Kilpailu, jossa he voimiaan mittelivät oli oluen juominen. Sovittiin, että se kumpi viimeisenä olisi jalkeilla saisi potin itsellään pitää. Olegin veli Uru noudettiin tuomariksi. Ja niin he alkoivat juomaan. Kolme päivää ja kolme yötä he joivat ja joivat toisiaan silmiin tuijotellen. Neljännen päivän aamuna äkkiarvaamatta Oleg lyyhistyi sammuneena pöydän alle.

Uru ei kuitenkaan veljensä tappiota hyväksynyt, vaan niin joutui Tulup uuteen mittelöön samassa lajissa. Tulupin onneksi Uru ei ollut veljensä mittainen mies, vaan jo toisena yönä hän kellistyi veljensä viereen, joka ei ollut siihen hetkeen mennessä osoittanut virkoamisen merkkejä.

Niin otti tavaransa ja sitoi haltiat liekanaruun ja vei kotona odottaville pojilleen muistoksi seikkailustaan. Suuresti veljet pitkäkorvaisista haltioistaan ilahtuivatkin ja näitten kustannuksella monet naurut saivat. Lopulta jätti Tulupista aika ja hänen poikansa lähtivät haltioineen etsimään omia seikkailujaan. Siinä matkan varrella joku unohti oman haltiansa, toinen hylkäsi tarpeettomana ja niin edelleen. Näin levisivät haltiat Keski-Maahan ja näin saivat haltiat pitkät korvat.


Tämän tarinan hän oli kertonut Beinille leirissä yönä ennen kuolemaansa.

Karvaton Kääpiö

Niin koitti se päivä kun Tulup Tomera palasi retkiltään takaisin kotikyläänsä. Ja suuri oli kotiväen into kun Tulup esitteli sitä kaikkea kultaa ja mirhamia jota hän oli pitkältä retkeltään kerännyt. Ja tulivatpa siihen naapurikylän kääpiötkin kotiinpalannutta sankaria tervehtimään. Kääpiöt olivat jonkin verran hobittia isompia kauniskasvoisia olentoja, joiden suurin ylpeydenaihe olivat täydelliset virheettömät kasvot.

Nähdessään Tulupin keräämät rikkaudet syttyivät heidän silmänsä kirkaaseen loistoon ja suuri kateus ja ahneus täytti heidän mielensä. Ja niin he alkoivat vaatia Tulupilta omaa osuuttaan rikkauksista. Viisaana miehenä Tulup ymmärsi välttää suoraa yhteenottoa tulistuneiden kääpiöiden kanssa ja lupasi antaa näille osuutensa illan suuressa kotiinpaluu juhlassa.

Ja niin tuli ilta ja suuren sankarin juhlat. Siinä juotiin maljoja Tulupin kunniaksi ja kaikilla oli suuresti mukavaa, mutta eivät kääpiöt tienneet että Tulup oli maljansa maustanut maailmalta tuomillaan marjoilla. Ja hyvinkin pian alkoivat kääpiöiden silmät tuntua todella raskailta...

Ja koetti se aamu kun kääpiöt heräsivät. He heräsivät huoneesta jonka kaikki seinät olivat peilien ympäröimät ja se mitä he peileistä näkivät ajoi heidät hulluuden tuolle puolen. Syvät arvet ja haavaumat peittivät noita ennen niin täydellisiä kasvoja.

Niin pakenivat kääpiöt kylästään ja piiloutuivat luolaan jotta he saisivat häivytettyä häpeän merkkinsä muiden kansojen silmistä. Ja niin alkoivat kääpiöt kasvattamaan partaa peittäkseen häpeänsä ja voidakseen nousta ja maan pinnalle muiden kansojen pariin. Mutta sinne he jäivät maan alle, tonkimaan loputtomia tunneleitaan ja suojaamaan kasvojaan muiden katseilta. Ajan kanssa unohtui heidän pakonsa syy ja alkoivat he luoda omia tarinoitaan alkuajoistaa, mutta kaikki ei unohtunut, häpeän alkuperäinen syy, ahneus, jäi voimakkaana kääpiöihin elämään.