Morandirin mietteitä


Sijoittuu osan 26. aikaisiin tapahtumiin.

Morandir huokasi syvään ja istahti huoneeseensa. Samainen huone oli aiemmin ollut Amandûlin työhuone. Kaikki sindahaltian kirjat olivat paikoillaan, ja huone oli muutenkin siisti. Morandir hymähti itsekseen kun muisti, ettei koskaan elämänsä aikana "omistanut" yhtä isoa huonetta. Huone oli puolen kerroksen kokoinen ja se sijaitsi lähes huipulla. Ainakin toistaiseksi neiti Cirya saisi tyytyä omaan huoneeseensa; ei hänestä vielä olisi rehtoriksi. Vaikka neiti olikin kyllä taitava, ei sen puoleen. Mutta hän oli ihminen. Toisaalta, olihan kyllä ihmisissäkin hyviä yksilöitä.

Haltian ajatukset siirtyivät kuitenkin nopeasti Taur Rómenin suuntaan, ja tarkemmin sinne erään kauniin salohaltianeidon luo. Voi kuinka kaunis hän olikaan punaisessa kaavussaan, pitkien punaisten hiuksiensa hulmutessa tuulessa vapaana. Morandir muisteli heidän yhteisiä kävelyretkiään kauniissa puistoissa ja huokasi uudestaan, tällä kertaa hieman syvempään. Morandir katseli sormessaan olevaa kultaista sormusta, merkkiä Cilathíelin ikuisesta rakkaudesta. Samanlainen sormus koristi tuon upean naisenkin sormea.

Haltiaa harmiti hieman ettei ollut muistanut sanoa Dimmulle mitään tästä tapahtumasta. No, jospa hän seuraavalla kerralla muistaisi. Oikeastaan hänen olisi pitänyt kertoa asiasta jo monia vuosia sitten... Mutta ei silloin ollut vielä mitään niin vakavaa... Morandir naurahti kevyesti, karisti liian tunteelliset mietteet mielestään, otti hyllyltä kirjan ja alkoi tutkimaan sitä.