Henefuin Laivalla


Sijoittuu osiin 18., 19. ja 20. Kertojana Henefuin.

Merituuli. Se oli laiva millä prinsessa matkustaisi. Toivottavasti hyttini olisi lähellä häntä, sillä tavalla vältyn suuremmilta ongelmilta. Vaikka eipä sikäli, jos matkan aikana sieppaus ei onnistu, niin viimeistään Lestissä sitten. Hmm... Ehkäpä voinkin nauttia tästä retkestä ja levätä kunnolla ja kerätä voimia. Täällä ei kuitenkaan taida olla suuresti mitään tekemistä. No, kannella varmaankin on mukava olla katsomassa merta. Merta... Ei tämä järvi ole mitään verrattuna siihen mereen, minkä aalloilla nuorena tyttönä seilasin..

Onpas mielenkiintoisen näköisiä matkakumppaneita. Pikkumiehiä, haltia, muutama ihminen, joista toinen on tuhannen päissään ja yksi on joku nulikka, ja.. KÄÄPIÖ! Ja kaikki samassa ryhmässä! Ja lisäksi Eioo. Urdrathin surmaaja. Mitähän ihmeen porukkaa tuokin on. No, eipä heistä kai liene haittaakaan, kunhan vaan pysyvät poissa jaloista. Enkä voi Eiootakaan mennä surmaamaan saman tien. Se herättäisi liikaa hälyä, ja sitä paitsi minun pitää täyttää Urdathin minulle antama tehtävää ensin. Sen jälkeen Eioo saa tuntea miekkani piston sisimmässään... Ja kappas vain. Hirgond ja Lorfalma. Lienevätkö turvaamassa prinsessan matkaa? Heistä voikin olla jotain harmia. No, eivät hekään voi jatkuvasti katsoa tytön perään. Jaa niin.. Tällä laivalla on varmasti joitain typeriä yhteisruokailuja. Niihin pitänee osallistua, tai muuten kaikki kuitenkin epäilevät jotain.

Heh heh heh... Siihen lyyhistyi Lorfalma - ja tyttö on todellakin prinsessa Cirya. Tiedot olivat olleet oikeita! Tyttö hohtaa ja kirkkaasti! Mutta kuka oli tempun takana? Olisiko tulevia uhreja enemmänkin? Valittiinko kohde arvalla? Olenko MINÄ mahdollisesti kohteena? Ah.. Ja tuo nulikkakin näytti huomaavan valkeat verinorot. Kumma kun muut eivät niitä havainneet. Voi helvetti.. Ei kai kapteeni nyt anna noiden hoitaa kuulustelua - antaapa tietenkin! Toivottavasti pokka pitää enkä purskahda nauruun kesken kaiken, jos nyt minua kuulustellaan...

Kauppiastarina meni läpi, vaikka nulikan katse viipyikin liian pitkään sormuksessani. Saikohan hän mitään selville? Voi raukkoja, ehkä olisi pitänyt pyytää siitä järkevämpää hintaa.. Vaikka kyllä ihan hyviä kysymyksiä esittivät epäilyistäni huolimatta. Toivottavasti nuo saavat jotain selville ja pian, vähentääpähän minun huoliani. No, nyt on aika mennä jo lepäämään.

Mitä helvettiä! Mitä ihmeen asiaa jollakulla NYT on! Hetki nyt siellä! Jaaha, niinpä tietenkin. Urheat salapoliisimme nulikkansa kera. Perhana, miekka on kaikkien näkyvillä, ja jos tuo nulikka todellakin osaa jotain... Ei ilmeisesti saanut mitään selville. Ei pokka olisi voinut pitää noin hyvin muuten. No niin, lähtiväthän he siitä. Ja sitä paitsi, mistä ihmeestä minä voin tietää välttämättä millaista tavaraa tarkalleen ottaen kauppaan? Hieno miekkahan se on. Ehkä huolehdin turhaan, eiväthän he voi olla varmoja mitä minä miekasta tiedän. Ei kauppias käytä miekkaa, siksi nämä tikarit. Eivätköhän he sen usko.

Ruokailu. Onko ruuassa myrkkyä; kuka uskaltaa maistaa ensimmäisenä? Kappas vaan, herra kaamealta haiseva kännikala ja pikku-kääpiömme. No niin, heillehän nyt maistuisi vaikka mätänevä kampela. Ja muutkin jo aloittavat, kyllä minäkin sitten. Kumma kyllä kun Eioota ei ole näkynyt koko matkan aikana. Missähän hän on. Tai sitten se liittyy siihen pakettiin, mitä hän kantoi laivaan tullessaan... Toisaalta, jos hän suoritti tehtävän ja kaappasi Magashin, ei kai hänkään voi olla niin pahasti Urdrathia vastaan, että surmaisi tämän... No, Lestissä varmasti odottaa enemmän tietoa.

Ja sitten tämä myrsky, juuri hyvän aterian jälkeen. Pitihän se arvata. Mutta hetkinen... Heh heh, taikuutta peliin ja enää ei ainakaan äänet häiritse. Lisää taikaa... Ja nuku hyvin, Lómëlindë-rakas. Kauniita unia, huomenna pitää taas jaksaa tätä typerää matkaa. Taisi salaperäinen tappajakin saada työnsä tehtyä, kun ei enää kukaan kuollut.

Jaaha, laivalla ei selvästikään ole kaikki hyvin. Mitä..? Toinen tornin maageista on kuollut! JIPPII!! Kukahan näistä mahtaisi tietää yksityiskohtia. No, eivätköhän ne selviä, onhan tässä päivä aikaa jututtaa muita. Ja tyttö on varmasti hermona! Kaikki kohteet ovat olleet taikureita... Mutta hetkinen. Se nulikkahan, jos nyt jotain osaa, on varmasti tutkinut muidenkin tavaroita. Ja havainnut, että ne ovat maagisia. Muilla kuin taikureilla sellaisia kuitenkaan ei taida olla. Onko hän tai hänen ryhmänsä murhien takana? Nulikka on aina ollut paikalla, kun joku on kuollut... Onko tyttö seuraava kohde? Vai olenko se minä? Nyt on kyllä parasta olla todella tarkkana, ja pitää huoli ettei tytölle pääse käymään mitenkään. Kukaan ei saa mennä hänen huoneeseensa koko loppumatkan aikana, enkä voi päästää häntä silmistäni. No, onneksi osaan taikoa. Se helpottaa tehtävää.

No niin, käytävän päässä on hyvä tutkia tapahtumia. Ja ääniä ei varmasti kuulu mihinkään. Hmm.. Haltia on tuossa olevinaan piilossa. Mitä varten? Pitäisikö minun käydä iskemässä häntä - suunnitteleeko HÄN hyökkäystä? Vai miksi hän on siinä? No, parasta odottaa ja katsella mitä tapahtuu. Ehkäpä se nulikka haluaa mennä "lohduttamaan" tyttöä, ja jos niin käy.. Minä olen valmiina.

KOKKI! Ja veitsi tarjottimen alla! No mihin tuo haltia nyt lähtee! Ei hyvänen aika mikä idiootti.. Tai sitten hän on juonessa mukana. Helvetin helvetti. Nyt pitää jo toimia ennenkuin on liian myöhäistä... Yhden iskun pitäisi olla tarpeeksi. NOIN! Auh! PERKELE! Siellä se haltia nyt hakkaa minua! Eli hän on juonessa mukana!!! Ja nyt heitä tulee jo lisää! Mutta jos he tulevatkin auttamaan tyttöä.. Parempi puhua ensin ja olla valmiina toimimaan. Yksittäisinä noista on tuskin mitään vastusta, mutta ryhmänä... Ah, kuunteleehan hän sentään puhetta. Ja niinpä tietenkin, ääliöt yrittävät syyttää minua koko hommasta. Eivätkö he nyt voi ottaa silmää käteensä ja katsoa että minä en yrittänytkään tappaa tyttöä?! No, onneksi tyttö auttaa hieman.. Kyllä tämä tästä. Varovasti nyt vaan.

Huh, loppuihan se kuulustelu ja uskoivatkin koko homman. Melkein tottahan se oli. Ei kai niille nyt voinut mainita näkymättömyydestä mitään... Ja todellakin murhaaja etsi maageja. Ja kokki kyllä pystyi myrkyttämään ruuan, ei siinä mitään. Mutta miten kokki sai Hirgondin mastoon? Ei kuulosta hyvältä minun mielestäni. Tai sitten pojalla oli jotain apua... No, huomenna toivottavasti kaikki on taas hieman selvempää. Tänä yönä ei varmaankaan tapahdu enää mitään.

Olipas kerrankin rauhallinen päivä. Toisaalta toisten aliarviointi on virhe, niin Urdrath on opettanut. Itse en ole oikein vakuuttunut siitä, että kokki on tappaja. Jos salapoliisit eivät ole ainakin yhden murhan takana, niin kuka sitten... Ja jos he eivät ole, ketä he epäilevät? Minua tietenkin. Eihän muita ole kuulusteltu yhtä paljon kuin minua. Tuosta ryhmästä voi olla vielä harmia - tai sitten apua. Jos heistä alkaa olla harmia, tuhoan heidät, mutta jos he ovatkin kyvykkäitä, on sääli heittää heidän taitojaan hukkaan. Jospa järjestänkin heille pienen testin, ja varsinkin Eioolle... Heh heh heh... Meidän pitäisi olla satamassa viimeistään huomenna illalla, eli matkaa ei voi olla kovin monia kymmeniä virstoja enää... Ja minulla on koko yö aikaa.. Kyllä, aivan. Sen teenkin. Toivon vain että hän on Lestissä valmiina tällaisen tapauksen varalta... Mutta uskallanko jättää tyttöä tänne yksin? Hmm... Se riski on pakko ottaa. Eiköhän hänkin ole hieman varovaisempi jatkossa, ja luultavasti osaa edes jotenkin puolustaa itseään. Jos hän on kuollut palatessani, tiedän ainakin ketkä ovat syyllisiä, ja sitten hekin kuolevat. Sen vannon.

Uuh. Vielä takaisin laivaan asti... Kirottu matka olikin pidempi kuin kuvittelin! Toivottavasti kukaan ei ole huomannut poissaoloani. Aurinkokin alkaa kohta nousta. No, näkymättömyyttä en ole paluumatkan aikana poistanut, joten hyttiin pääsyssä ei pitäisi olla ongelmia, ja varaa on vielä tehdä hieman mahtavampikin loitsu. Eipähän ainakaan tarvitse huolehtia mahdollisesti vartiossa olevasta haltiasta. Huomenna olemme satamassa, ja jos kaikki menee putkeen, tyttö on "hellässä" huomassa. Toivon vain että Aicanáro on tarpeeksi älykäs sopivien miesten palkkaamiseksi. Vaikka ei hän olisi asemaansa noussut ellei olisi älykäs. Eikä hän uskaltaisi pettää minua. Palkollisista ei tarvitse huolehtia, siitä minä pidän huolen.. Kunhan he saavat tytön kaapattua, tulen heidän mukaansa sopivasssa kohdassa ja surmaan heidät... Hah hah.. Kylään saavuttaessa nousen muiden mukana laivasta pois, menen sopivaan paikkaan ja muutun näkymättömäksi ja lähden etukäteen kohti tornia ja tarkkailemaan venettä... Ja eiköhän Aicanáro pysty testaamaan Eioon luotettavuudenkin.

Helvetin helvetin helvetti. HELVETTI! Olisi sittenkin pitänyt itse hoitaa sieppaus! Nämä perkeleen taliaivot maalaisjuntit sieppasivat VÄÄRÄN neidon! Voihan tuhat tultasyöksevää lohikäärmettä! Takaisin on turha lähteä enää. Noh.. Prinsessa mikä prinsessa. Eiköhän tämäkin kelpaa Morlammenille. Toivon niin. Ja eihän hänkään välttämättä tiedä kumpi näistä on oikea. Paitsi että tämä ei hehku, ei sitten tippaakaan.. Mutta tietääkö Morlammen sitä? Ja jos oikea neiti Cirya on fiksu, hän lähettää jonkun pelastamaan siskoaan. Toivottavasti hän tulee itse mukaan. Silloin minä hoidan homman loppuun asti. Nyt kuitenkin luovutan Morlammenille tämän toisen säälittävän ihmislapsen ja annan hänen uskoa että kaikki on hyvin. Mitähän Morlammen edes tekee tälle nukkelapselle? No, se ei kuulu minulle. Urdarthin tehtävä pitää täyttää. Minulla on pari päivää aikaa, sen jälkeen saa eräs valepuvuistani jälleen käyttöä pitkästä aikaa... Heh heh heh...

Muutama päivä myöhemmin...

No onpas maailma pieni! Ja Aicanárokin. Ja Eioo. He siis todellakin ovat jotain muuta kuin pelkkä tavallinen ryhmä. Hmm.. Missähän se känninen idiootti on? Toisaalta mielummin kohtelias haltia kuin hän. Ja tuo haltia on todella helppo kietoa pikkusormen ympärille.. Pieni hymy.. Ja haahahaha! Noin se kertoo uroteoistaan ja siitä kuinka pelasti minut.. Eikä sitä kirottua tyttöä näy missään! Jäi tietysti Lestiin luimistelemaan. No, Aicanárolla on varmasti tärkeää asiaa. Pitää jututtaa häntä sopivassa välissä. Hoidetaan nyt tämä homma sitten loppuun. Pieleen tämä on mennytkin. Mutta hmm.. Jos nämä mähöset onnistuvat surmaamaan Morlammenin, niin silloin... Minun tehtäväni raukeaa, ja... Noh, ei pidä ajatella liian positiivisesti. Katsotaan nyt mitä tuleman pitää. Mennäänpä siis tämän hassun haltian mukaan, näytellään iloista ja lumoutunutta ja tyhmää, niin kaikki menee hyvin.. Vaikka onhan hän kyllä ihan söpö...