Uudisraivaajat 37

[Edellinen osa] [Seuraava osa]


Mä hoidan meidät turvaan

Onnistuneiden lentoloitsujen jälkeen itseluottamuspiikin saanut Shaun väitti olevansa valmis koettamaan jotain hänelle uutta – teleporttia. Vaihtoehtoja ei juuri ollut, joten ryhmä päätti koettaa siirrättää itsensä Duramaelin kartanon lähettyville, se olisi Shaunin loitsujen kantaman sisällä. Yksi kerrallaan ryhmäläiset katosivat luolasta, Sir Malantur nostatti vielä ennen poistumistaan pari kiviseinää, olisi örkeille jotain puuhasteltavaa niitä halki nakuttaessa.

Pimeys ryhmän ympäriltä häveni hiljalleen, ja he tajusivat roikkuvansa paksussa hopeanvärisessä verkossa, joka oli ikään kuin hämähäkin seittiä, mutta kuitenkin jotain muuta. Seitti oli viritelty suureen pyöreään huoneeseen, josta lähti keskeltä kierreportaat alaspäin, ja yhden seinän vieressä oli portaat ylöspäin. Huoneessa oli pari ikkunaa, mutta ne oli peitetty laudoilla. Muiden rimpuillessa Sir Wainamrun irtaantui seitistä vaivattoman oloisesti ja lähti kävelemään rappusia alaspäin – reagoimatta millään tavalla muiden huutoihin.

Ryhmä käytti temppu-, loitsu- ja tietovalikoimastaan kaikki mahdolliset ja epätodennäköisetkin ideat, mutta mikään ei auttanut, seittisiteet olivat ja pysyivät. Sir Malanturin korppi näytti harvinaisen säälittävältä roikkuessaan siivistään seitissä. Loitsulla sai kuitenkin tuhottua ikkunoiden edessä olevat laudat, joten ryhmä pysyi jotenkuten seuraamaan päivän kulkua. Ikkunoista tuli meri-ilman tuoksua ja rantaan iskevien aaltojen jatkuvaa pauhua. Jostain taustalta kuului hentoa moniulotteista laulusta, jossa on laaksoja ja huippuja, ja jossa sekoittuu maagisella tavalla yhteen surulliset ja iloiset melodiat.

Aamulla portaita nousi ylimaallisen kaunis olento - pukeutuneena isojen poikien kuvakääröistä tutulla tavalla – mustaan läpikuultavaan asuun, lyhyeen hameeseen ja saappaisiin. Suuret mustat lepakonsiivet hivenen särkivät illuusiota. Olento tarjosi vettä, puolet ryhmästä kieltäytyi avaamasta suutaan ja neste valui rinnuksille. Naisen palattua alakertaan Sir Sigurd kertoi sen olevan succubus, ne etsivät miehiä parittelukumppaneikseen ja hedelmöittymisen jälkeen tappoivat partnerinsa.

Seuraavana aamuna nainen palasi, sanoi nimekseen Pandira ja ettei kukaan saisi puhua ilman lupaa, sitten hän tarjosi jälleen vettä. Tällä kertaa kukaan ei kieltäytynyt. Auringon jälleen noustua Pandira palasi, yksi kerrallaan riisui ryhmäläiset haarniskoista, aseista ja koruista, samalla korviin kuumia sanoja kuiskaillen. Ambonilta hän kysyi, mahtaisiko hän tietää, mitä kaikkea hän voisi saada Lankeamalla, mutta Ambon ei juuri neidon viettelyksille lämmennyt. Bogolta hän kysyi myös kaikenlaista, johan saadut vastaukset olivat sopivan ympäripyöreitä. Hän halusi vielä varmistaa, ettei Boggo salannut häneltä mitään esineitä, ja muuttamalla silmänsä kahdeksi mustaksi aukoksi hän huomasi lopulta myös Bogon sormessa olevan Aulendilin antaman sormuksen, joka sujahti Pandiran sormeen ilman ongelmia.

Pandira sai jatkaa viettely-yrityksiään kuusi päivää, kunnes Drul murtui, ja lähti naisen seurassa alakertaan. Kun Drul erinäisiä tunteja myöhemmin palautettiin takaisin seitteihin, hän hehkutti kokemuksiaan, jotka tuntuivat olevan peräisin maailman kaikkien teinipoikien yhdistetyistä fantasioista. Seuraavana aamuna seitin ote irtosi ja ryhmäläiset vapautuivat.

Varovasti ryhmä eteni alakertaan, jossa he näkivät Pandiran lisäksi tulta hönkivän valtavan koiran, ja nymfin. Sekä tietysti huomattavan määrät tavaraa, ryhmäläisten omaisuuden lisäksi paljon muutakin, leviteltynä kahdelle pöydälle. Pandira sanoi että ryhmäläiset voisivat jatkaa matkaansa edelleen alaspäin, mutta tälle tasolle heillä ei olisi asiaa. Hän tehosti sanojensa voimaa laittamalla Ambonilta ottamansa miekan liekehtimään ja heilauttamalla sitä osaavissa käsissä muutaman kerran. Aseeton ryhmä otti varoituksen todesta.

Jäätynyt haltia

Seuraavalta tasolta löytyi umpijäässä ole Sir Wainamrun, yhtä kylmissään oleva Elric sekä huurtunut valkoinen yksisarvinen. Huoneen keskellä oleva sininen iso kristalli oli epäilemättä kylmyyden lähde. Elricin kyljestä puuttui suuri palanen, joka aika lailla vastasi ylemmässä kerroksessa olleen koiran leukaväliä.

Yhtä tasoa alempaa vastaan tuli aseistettu ihminen. Hetken verran ryhmä ja mies tuijottelivat toisiaan kunnes jonkunlainen luottamus syntyi. Hän oli nimeltään Gulin Murth, pappi Dor-lóminin kylästä. Hän kertoi olleensa vankina arvionsa mukaan kuutisen viikkoa, ja omaksi häpeäkseen antautunut heti Pandiran viettelyksille. Gulin pystyi loitsimaan ruokaa ja vettä ryhmälle, joka kävi ravinnon kimppuun viikon paaston jälkeen. Hän heitti myös loitsun, joka suojaisi Elriciä haavoiltaan reilun vuoden ajan. Tämän jälkeen kylmää heikosti hohkanut kristalli hajotettiin ja ryhmä jäi odottelemaan että yksisarvinen ja parantaja sulaisivat. Tätä odotellessa, loitsuvoimansa virtauksesta saavat ryhmäläiset tajusivat, ettei heidän mahtinsa enää palautunut levossa. Ihan kuin magia (ja maagiset esineet?) olisi jotenkin vaimentunut.

Teleporttisieppari
Teleporttisiepparimajakka

Gulinin mukaan alimmalla tasolla olisi viisipäinen hirviö, hänen sanojensa mukaan lohikäärme, mutta kuvauksen perusteella se olisi ryhmäläisten tietämyksen mukaan jotain muuta. Välillä olisi vielä yksi taso joka toimi varastona, ja toinen tyhjä taso. Pieni tutkimusretki pysähtyi aistimuksiin voimakkaan pahan läsnäolosta. Pari päivää levättyään ryhmä oli toipunut nälkäkuurista. Yksisarvinen kertoi joutuneensa vangiksi yli 15 vuotta sitten teleportin heitettyään. Gulin oli käyttänyt ’turvallisen paluun kristallia’ jäädessään kiinni, kristallissa oli vielä yksi varaus jäljellä.

Ryhmä teki yhdessä yksisarvisen ja Gulinin kanssa suunnitelman Pandiran ja koiran kukistamiseksi. Porukan rynnätessä yläkertaan sieltä löytyi vain nymfi, joka nurkassa pelokkaana huusi ryhmää pysymään kauempana, hänellä oli jonkinlainen varpu kädessään. Ryhmä onnistui rauhoittelemaan naista niin kauan aikaa, että he ehtivät kerätä jäljelle jääneet tavaransa. Pandira oli ottanut mukaansa kaikki lohikäärmeiden ja demonien surmaamiseen liittyvät esineet, sekä muuten vaan mahtavimmat aarteet.

Tornin ylin kerros paljastui majakan katoksi, lyhdyn paikalla oli voimansa menettänyt kristalli, arvatenkin sieppari joka heidät oli napannut. Kristalli tuhottiin tiputtamalla se alla olevaan kallioon. Majakka sijaitsi keskellä merta, mannerta ei näkynyt edes korpin silmin. Tähtiä tutkimalla Sir Sigurd arvioi heidän päätyneen yli 8000 virstan päähän lähtöpaikastaan. Saari oli mitätön kalliosaari, ja sen ympärillä oli useita laivojen hylkyjä. Samalla maa alkoi järisemään heiluttaen voimakkaasti tornia. Tämä ihmeesti nopeutti päätöksentekoa. Yksisarvinen käytti omia taikojaan ja poistui paikalta, ryhmä haki Elrcin mukaansa ja epämääräisessä ryhmähalissa odottivat että Gulin käyttäisi 'turvallisen paluun kristalliaan'. Toivottavasti esine olisi nimensä väärti.

Hadorin huone

Epämääräisen sekavuuden hetken jälkeen ryhmä löysi itsensä pieneltä aukiolta keskeltä viidakkoa, Gulin tunnisti paikan ja lähti johdattelemaan muita kohti kotikyläänsä. Kylän ulkolaidalla oli suuri puusta rakennettu lohikäärme. Gulin esitteli ryhmän kylän päällikölle Húrin Thalionille ja tämän perheelle. Perheeseen kuuluivat hänen mustahiuksinen, ylpeä- ja kauniskasvoinen vaimo Morwen Eledhwen, jonka silmistä loisti tähtien valo, sekä heidän kaksi lastaan. Lapset olivat vakavamielinen ja hiljainen Túrin, viisi vuotta, ja iloinen, tanssiva ja laulava luonnonlapsi Lalaith, iältään kolme vuotta. Illallisen aikana keskustelu ajautui ulkona olleeseen puiseen lohikäärmeeseen ja Húrin kertoo sen liittyvä sukunsa vanhaan legendaan, jonka mukaan hänen huoneensa esi-isät olivat perustamassa erästä veljeskuntaa, jonka valalla vannottuna tehtävänä oli pelastaa maailma lohikäärmeistä. Esi-isien nimet on jo unohdettu, ja ne ovat haalistuneet muistokivistä.

Saaga veljeskunnan tuhosta kertoo kuinka Gorthol, muinaisista sankareista viimeinen, surmasi lohikäärme Glórundin ennen kuin se ehti hävittämään Dor-lóminia. Tätä ennen Glórund oli ehtinyt jo surmata koko muun veljeskunnan, ja Gortholkin haavoittui kuolettavasti taistelussa. Gortholin mukana kuoli veljeskunta ja sen salaisuudet katosivat tietoisuudesta. Gorthol ehti kuitenkin ennen kuolemaansa varoittaa muita, että niin kauan kuin lohikäärmeiden äiti elää, ne ovat ainainen uhka. Tämän takia Dor-lóminissa on puinen lohikäärme muistuttamassa ainaisesta vaarasta.

Ihmisten ilmoille kylästä pääsisi seuraamalla noin sata virstaa joen vartta, sen suistosta löytyisi Mestarilaivanrakentaja Círdanin hallitsema Brithombarin kaupunki, sieltä olisi mahdollista saada laivakyyti takaisin ryhmän kotisaarelle. Círdan olikin ryhmälle tuttu nimi haltianeuvoston kokouksesta. Heidän vain pitäisi varoa viidakon villejä, puhallusputkistaan myrkkynuolia ampuvaa Maya –kansaa.

Uusi uljaampi minä

Yön aikana virtauksesta mahtinsa ammentavat ryhmän jäsenet kokivat jumalallisen näyn, joka käski heitä rakentamaan jumalalleen temppeli kotikaupunkiinsa. Samalla yksi heidän käyttämistään vaatekappaleista tai koristekoruista oli muuttunut jumalan tunnusväriä vastaavaksi. Eikä tässä kaikki, osa ryhmästä tajusi etteivät he enää osanneet tietoja ja taitoja jotka aiemmin olivat olleet itsestäänselvyyksiä, vaan sen sijaan jotain ihan muita. Osalle muutokset olivat hyvin maltillisia, mutta esimerkiksi Sir Malantur oli menettänyt kykynsä muuttua tiikeriksi, ja sen sijaan löysi itsestään syvällisen saarnamiehen. Drulista oli tullut maagi, ja Sir Sigurdista astrologi. Jotenkin heillä alkoi olla tarve alkaa rakentamaan itselleen maagin sauvaa. Ryhmän helpotukseksi Shaun ei enää osannut heittää teleporttia, ei siitä mitään hyvää kuitenkaan seuraisi. Hänellä oli kuitenkin valtava tarve suojata itsensä mahdollisimman jykevään metallihaarniskaan. Boggo, Ambon ja Sir Wainamrun olivat säilyneet suurilta osilta ennallaan.

Myös kyläläiset olivat kokeneet vastaavia muutoksia, mutta ryhmä ei jäänyt niitä nyt ihmettelemään sen pidemmäksi aikaa. Maa tärähteli edelleen, ja Sir Sigurd oli yön aikana tähtitaivaan perusteella päätellyt että kotimatkaa olisi edelleen viitisentuhatta virstaa, ja jos samat mullistukset olivat koetelleet myös Saarta, niin ryhmä, tai ainakin Boggo, halusi päästä pikaisesti takaisin. Elricille rakennettiin paarit, koska mahti ei vieläkään palautunut, niin Sir Wainamrun ei halunnut ryhtyä niin vaativaan parannusoperaatioon, eikä parantaja mullistuksen jälkeen ollut enää edes aivan varma pystyisikö hän moiseen tekoon. Ryhmä hyvästeli kyläläiset ja lähti taipaleelle.

Matkanteko viidakossa paareja raahaten oli äärimmäisen hidasta, eikä maailma ollut muuttanut Sir Sigurdia varsinaisesti miehekkäämpään suuntaan, joten silläkin suunnalla takkusi. Etsiessään leiripaikkaa itsestään tiedustelijan kykyä löytänyt Ambon astui krokotiilin päälle ja joutui tätä muutaman kerran miekalla silpomaan ennen kuin otus rauhoittui. Yöunet keskeytyivät kun vartijat näkivät jonkun tippuvan jokeen, Sir Sigurd taisi yllättää itsensäkin ryntäämällä veteen ja raahaamalla pudonneen joen penkalle. Se oli samanlainen siivekäs olento kuin Angela, kuollut sellainen. Parantaja ei osannut sanoa mitään kuolinsyystä. Yön aikana viisi vastaava tipahteli leirin lähelle kuolleina. Aamun sarastaessa ryhmä peitteli heidät palmun lehvillä ja lähti hämmentyneenä jatkamaan matkaan. Olentojen ruumiita tippui taivaalta tasaisin väliajoin, eikä ryhmä sen enempää niihin kiinnittänyt huomiota. Olevaisuuden käyttäjät tajusivat, ettei heidänkään mahtinsa enää palautunut.

Brithombar

Brithombarin haltiakaupungin tullessa näkyviin Sir Wainamrun siirtyi puhemiehen paikalle ja järjesti ryhmän sisälle kaupunkiin, ja lähetytti vartiomiesten mukana Círdanille sanan siitä Kuningas Boggo haluaisi tavata tämän. Kaupungin arkkitehtuuri oli mielenkiintoisesti sekoitus Ost-in-Edhilistä tuttuja tiukan geometrisia kuvioita mukailevaa tyyliä ja Galadrielin väen pehmeämpilinjaista tyyliä. Vastausta odotellessa he etsiytyivät säädyllisen oloiseen majataloon huuhtomaan pois matkan rasitukset. Kun ryhmä lähti pikkaisen tutustumaan kaupungin elämään, tapahtui jotain täysin käsittämätöntä: aurinko sammui - tai ainakin se pimentyi lähestulkoon täysin. Kaupungin haltiat näyttivät yhtä äimistyneiltä kuin ryhmäläiset.

Sitten Círdanilta tuli sana että hän olisi valmis vastaanottamaan vieraat. Bogon kertoessa Mestarilaivanrakentajalle tarinaa siitä kuinka ryhmä oli hänen mailleen päätynyt, muut ryhmästä huomasivat mikä Bogossa oli muuttunut. Tämän ääni tummentunut, ja hän osasi käyttää sanoja huomattavasti aikaisempaa kauniimmin, lähes kuninkaallisesti, eikä enää vilkuillut Sir Sigurdin suuntaan tukea saadakseen. Ryhmäläiset huomasivat kuinka Círdanin katse hetkeksi pysähtyi Bogon sormuksettomaan sormeen. Kun puhe siirtyi auringon pimenemiseen ja pudonneisiin olentoihin, Sir Sigurd lähti yhdessä Círdanin neuvonantajien kanssa näiden tähtitorniin pohtimaan ongelmaa syvällisemmin. Vastausta aurinko-ongelmaan ei sieltä saatu, mutta arvio pudonneiden olentojen osalta oli noin kymmenisen miljoonaa. Maanjäristykset sentään tuntuivat loppuneen.

Sillä välin Círdan johdatti muut ryhmästä pienempään huoneeseen ja hääti suurimman osan hoviväestään. Huoneessa oli tulipesä, jonka ympärillä oli istuimia, ja Círdanin kertoessa tarinaansa tulen päälle ilmestyi efektejä kuvittamaan tarinaa. Hän sanoi, että erittäin voimakkaita lohikäärmeitä on hyvin harvassa. Esimerkiksi kaukana Idässä yksi niistä oli Utumkodur. Sitä vastustivat Helcarthin ja Helcar Saelin haltiat. Täällä se oli Glórund. Nykyisen Saaren tienoilla se oli Ashardalon, ja sitä vastustava voima oli tunnettu historiassa nimellä Dyddin druidit. Mikseivät lohikäärmeensurmaajat? Sitäkään en tiedä. Erittäin mielenkiintoista ja hämmentävää on se, että yhtäkkiä Saarelle ilmestyivät takaisin niin tieto elossa olevasta Ashardalonista, kuin myös Dyddin druideiksi itseään kutsuva yhteisö. Tuntuu siltä, kuin entiset aamut sarastavat taas. Tarkoittaako se sitä, että Glórundkin palaa? No, eteenpäin tarinassa...

Gorthol ei suinkaan lähtenyt käärmettä vastaan yksinään, mutta niin suuri oli pelkkä pedon nimen aiheuttama pelko, että vain kaksi urhoollista lähtivät hänen mukaansa surmatyöhön. Heidän nimensä oli Dorlas ja Torbarth. Lohikäärmeen nähdessään Dorlas jähmettyi kauhusta toimintakyvyttömäksi, ja Torbart puolestaan lipesi liukkaalta ja kapealta polulta, joka vei sovittuun väijytyspaikkaan, ja kuoli näin huonon onnen seurauksena. Dorlas oli se, joka löysi Gortholin kuolettavasti haavoittuneena lohikäärmeen verestä, ja hän vannoi kuolevalle miehelle valan, että kertoisi kaikille mitä tapahtui lisäämättä siihen mitään tai ottamatta siitä mitään pois. Tällä hetkellä lohikäärme avasi viimeisen kerran silmänsä, ja pilkaten nauroi, että ”lohikäärmeiden aika koittaa vielä, ja liitosta vähäisemmän kanssa syntyy suurin ikinä, jonka siivet pimentävät vuoretkin, ja hän johtaa lohikäärmeiden armeijat voittoon uuden kuningataräidin kunniaksi”. Tämän jälkeen se kuoli, ja niin myös Gorthol, ja lohikäärmeen kauheat sanat jäivät Dorlaksen mieleen niin, että kannettuaan Gortholin takaisin surmaajien tukikohtaan, hän kirjoitti lyhyen kirjeen minulle, ja lähetti sen haukkansa mukana. Kirjeen lopussa hän mainitsee, ettei ”enää jaksa kuunnella lohikäärmeen kammottavaa naurua, vaan mielummin kaiken menettäneenä ja veljeskuntansa pettäneenä tekee ainoan kunniallisen ratkaisun; jääköön hyvästi iäksi!”. Surullista tässä on se, ettei täällä ole nähty lohikäärmeitä Gortholin tekojen jälkeen, ei edes Idässä käydyn Suuren Sodan aikana; näin ollen Dorlaksen päätös oli entistä synkempi.

Tukikohta sijaitsee Maya-kansan alueella. Se on Mayajen Balankanchen yhteydessä. Balankanche taas sijaitsee lähellä, vain noin kahden virstan päässä Chichen Itza -nimisestä kaupunkista. Balankanche on luola, ja nimi tarkoittaa Pyhän Jaguaarin Valtaistuinta. En tiedä, mitä luolassa on tai missä käytössä se on nykyisin, enkä tiedä sitäkään onko se vartioitu. Tiedän kuitenkin missä luola on, sillä Dorlaksen haukka opasti minut sinne. Sisäänkäynti syvemmälle oli sinetöity, mutta en tutkinut paikkaa kovinkaan tarkasti, eikä siitä ehkä olisi ollut mitään hyötyäkään, sillä on todennäköistä, että syvemmälle pääseminen vaatii tietoa ja taitoa, mikä on hallussa vain veljeskunnan jäsenillä.”

Mayoista Círdan kertoi, että he ovat ”kehittyneitä villejä”. Heidän pääkaupunkinsa on Xunantunic, ja että he ovat suuri ja vihamielinen kansa. Mayat ovat lyhyitä, vain 140cm pitkiä, kaljuja ja luiskaotsaisia, tukevia miehiä. He koristelevat itsensä tatuoinneilla ja ihomaaleilla; tatuoinnin saa vain jonkun miehuuden osoituksen jälkeen. Jos tatuoinnin ottaa ilman lupaa, rangaistuksena on kuolema. Haltioita he kutsuvat nimellä Chowak Xwaay, ”pitkä noita”. Mielenkiintoisena yksityiskohtana heidän kalenterinsa mainitsee auringon pimentymisen, ja heidän kalenterinsa loppuu siihen. Uskomaton sattuma on se, että heidän kalenterinsa mukaan auringon piti pimentyä juuri tänään. Heidän legendansa mukaan auringon pimentyminen merkitsee viimeisen vanhan jumalan tuhoa. Mitä se sitten merkitsee, kukaan ei tiedä. Toiset uskovat, että se tarkoittaa maailmanloppua.

Círdan vielä lupasi raapustaa kartan ryhmälle, jos nämä haluavat lähteä tutkimaan Veljeskunnan luolastoa, mutta heidän on otettava yksi hänen miehistään matkaan mukaan ennekaikkea oppaaksi, sillä viidakossa voi eksyä hyvin helposti. Jotkut ryhmästä tosin epäilivät, että miehen tehtäviin kuului muutakin kuin pelkkää opastusta.

Ryhmä siirtyi takaisin majataloonsa odottelemaan auringon tulemista esiin. Mutta kun päiviä kului, ja auringon pysytellessä piilossa, ilman lämpötila alkoi nopeasti laskea, ryhmä päätti lähteä kaikesta huolimatta matkaan. Sir Malantur oli tyhjentänyt paikallisen yrttikaupan vaihtaessaan siellä aiemmin viidakosta löytäneensä elämänantoyrtit muihin yrtteihin, erityisesti kaikille muutamia annoksia vastamyrkkyjä mayojen käyttämiä hermomyrkkyjä vastaan. Ilman mahtia takaisin saavaa parantajaa oli orpo olo lähteä kohti tuntematonta. Shaun puolestaan kilisi iloisesti uudessa haarniskassaan. Círdanin mies tälle matkalle oli tiedustelija nimeltä Maecheneb, kavereiden kesken Make vaan. Maken vakaa ilme hieman valahti, kun hän näki, minkälaisten peltipurkkien ja muuten vaan täysin kömpelöiden tyyppien kanssa hänen pitäisi lähteä salavihkaiselle retkelle keskelle vihollisen aluetta.

Pyhän Jaguaarin Valtaistuin

Muutamien päivien viidakkovaelluksen jälkeen ryhmä alkoi kuulla edestäpäin vaimeaa rummutusta. Maecheneb ja Ambon lähtivät tiedustelemaan muiden piiloutuessa, Make ei varsinaisesti luottanut ryhmän kykyyn liikkua hiljaisesti. Pojat eivät ehtineet näkemään äänen alkulähdettä ennen kuin Ambon tunsi pistoksen kaulassaan, hän nappasi heti käsillä olleen vastamyrkyn, joka oli syötävä kukka, ja painautui kilpensä taakse. Maken osoittaessa suuntaa Ambon ehti heittää yhden Drulilta saamistaan lohikäärmeen kynsi –tikareistaan kahden pakenevan Mayan perään, mutta ilma sen suurempaa vahinkoa. Tikaria ei enää aluskasvillisuuden joukosta löytynyt.

Tiedustelijat palasivat ryhmän luokse ja pienen ketunlenkin jälkeen porukka onnistui pääsemään paikkaan josta he piilossa pystyivät tarkastelemaan temppeliä. Temppeli on tosin ehkä vähän liioitteleva ilmaus, paikka on vanhalta avolouhokselta näyttävä monttu, jonka reunamia portaan alaspäin kiertävät, noin puolesta välistä montun seinämää lähtee luola eteenpäin. Ryhmän päästessä paikalle noin satakunta mayaa etenee jonossa kohti luolaa, rumpuja hakataan rytmikkäästi ja se samalla tahdittaa kansan messuamista. Yksi kävelijöistä on nuori nainen joka kantaa nyyttiä sylissään, muutamalla puolestaan on jaguaarinaamio päässään, ja he tanssivat villisti rytmin tahdissa.

Ryhmä odotteli piilossaan useita tunteja, kunnes mayat poistuvat paikalta. Nuorella naisella ei enää ollut nyyttiä kannossa. Tiedustelijat huomasivat, että kaksi vartijaa oli jäänyt luolan suuaukon varjoihin, mutta Bogon, Ambonin ja Maechenebin yhteislaukauksella he tippuivat vain vaimeiden korinoiden saattelemana. Loppuryhmä kolisi paikalle rikkoen jokaisen mahdollisen maahan pudonneen oksan, ja niin luolan tutkiminen alkoi.

Luolasto oli luonnon muovaama tippukiviluola, mutta pitkän koluamisen jälkeenkin ainoa mielenkiintoa herättävä paikka oli muurattu tiiliseinä johon oli kuvakirjoituksella raapustettu jotain ryhmälle täysin tunnistamatonta. Seinän edessä olivat tyhjät kapalot. Pohdiskelutuokion jälkeen Drul heitti loitsun joka romahdutti seinän, mutta syntynyt paukahdus oli paljon paljon voimakkaampi kuin mitä pelkkä sortuva kiviseinä voisi aiheuttaa. Onneksi vanha viidakon sananlasku, "Viidakossa kukaan ei kuule Loitsuasi", tuntui sisältävän edes ripauksen totuutta.

Seinän takaa paljastui uusi seinä, johon oli kirjoitettu lohikäärmekielellä jotain tunnistamatonta. Kieli tunnistettiin Veljeskunnan sääntökokoelman kannessa olevan tekstin perusteella. Sir Sigurd vain oli menettänyt kykynsä tulkita maailman kaikkia kieliä. Seinän edessä oli kaksi laattaa, ja seinissä laattojen kohdalla valoa ja pimeyttä symbolisoivat ympyrät joiden sisällä oli huulten kuvat. Enemmän arvaamiseen kuin tietoon pohjautuen, ja loputtomiin kokeiluihin, perustuen ovi lopulta avautui, ratkaisuna oli Huutaa yhtäaikaisesti valoa että pimeyttä tarkoittavat Veljeskunnan Huudot.

Oven takaa luolasto muuttui ihmisen tekemäksi, neliön muotoisessa tilassa keskelle näytti jäävä suuri huone ja sen ulkopuolelle useita pieniä huoneita, kaikki suljettujen ovien takana. Ryhmän meni ensin suurimpaan huoneeseen, se näytti ruokailutilalta ja siellä olevan pöydän päässä istui haamu. Tämä esittäytyi Gortholiksi.

Hadorin Huoneen Lohikäärmekypäri
Hadorin Huoneen Lohikäärmekypäri

Ryhmä sai nopeasti juonesta kiinni ja kertoivat olevansa Veljiä kaukaiselta saarelta, Veljeskunnan ja valan ja tekniikoiden siteeraaminen vakuutti haamun, ja tämä vastasi ”kaksi olette maininneet, mutta kolmannesta olette olleet vaiti. Miksi? Kolmannella tarkoitan Muotoja. Muoto on alkuperäinen tekniikka, josta Iskut ja Huudot ovat haarautuneet. Lyhyesti kerrottuna Muoto yhdistää Iskun ja Huudon, mutta niin, että yhden ja yhden summa on enemmän kuin kaksi. Kuin vesi ja tuli liian suuressa epäsuhteessa tuhoavat toisen, samoin pelkkä Isku ei jätä sijaa Huudolle, eikä toisin päin. Mutta kun vesi ja tuli kohtaavat toisensa ohjattuna, kontrolloituna ja tasapainossa, syntyy sumua, joka voi joko polttaa pahemmin kuin pelkkä tuli, tai virvottaa kokonaisvaltaisemmin kuin pelkkä vesi. Tämä on Muoto. Nykyisessä olomuodossani en voi teille Muotoja opettaa, mutta ehkä Hän joka ne kehitti voi. Koska Muodot ovat Iskujen ja Huutojen harmoniaa, kutsumme vain Harmonisoijaksi.”

Ryhmän kyselytulvaan Harmonisoijasta Gorthol vastasi että hän ei ollut aivan ihminen, eikä haltiakaan; pitkä ja lihaksikas mies hän oli. Harmaa oli hänen ihonsa, ja hiljaa ja erillään muista hän usein oli. Kunniaa hän ei itselleen halunnut, mutta tahto oli lujempi kuin rauta. Hän oli usein pitkiä aikoja, vuosikausia, poissa, eikä kertonut menemistään kenellekään. Hän oli suurimpia joukossamme, mutta hän ei ollut koskaan Suurmestari.

Vaikka Gorthol pitää hyvin häiritsevänä sitä ryhmän kertomaa tietoa lohikäärmeet olivat puhutelleet nykyistä Suurmestari Nostariethia ilmauksella Äiti, hän pyysi ryhmältä kahta palvelusta. Ensimmäinen oli viedä hänen kypärinsä, jonka harjana on tulta syöksemään valmistautuvat lohikäärme, takaisin hänen perheelleen, Hadorin Huoneelle Dor-lóminin kylään. Toinen oli viedä hänen istuimensa selkänojaan piilotettu pieni punainen laenin palanen nykyiselle Suurmestarille, hän ei tiennyt mikä palanen on, mutta se on kulkenut Suurmestarilta toiselle kauemmin kuin muisti kantaa. Ryhmä lupasi suorittaa täyttää molemmat pyynnöt.

Ryhmän poistuessa Gorthol antoi luvan etsiä muista huoneista tarpeellista tavaraa, mutta jaksoi silti hämmästellen paheksua nuoremman polven Veljien silmistä hehkuvaa aarteenhimoa sanoen ”todellakin! Suuresti on Veljeskunta muuttunut, jos päämääränä on aarteiden kerääminen ja niiden säilyttäminen. Mitä aarteet ja kullanhimo saavat aikaan ihmisessä? Kuninkaissa? Halun omistaa se ja pitää se itsellään. Sen takia niitä ei ole koskaan haalittu Veljeskunnan holveihin. Jokainen surmaaja kantaa aarteensa mukanaan taisteluun, ja sinne ne myös jäävät, mikäli surmaaja ei palaa. Kullassa on kirous ja vauraudessa asuu harha, joka saa mielen poikkeamaan sen eteen asetetulta polulta.” Tämä viimeinen viisaus saattoi mennä osalta ohi korvien. Muista huoneista ei kuitenkaan löydy muuta kuin metsämiehen varustus, joka auttoi monin tavoin luonnossa selviytymisessä.

Näyttäydy aurinko

Ryhmä poistui luolastosta ja lähti taivaltamaan kohti Dor-lóminin kylää, vaikka aurinko oli edelleen pimeänä ja lämpötila laskenut huomattavasti. Pessimistisimmät saattoivat jo pohdiskella maailmanloppua ja viimeistä tuomiota. Mutta sitten, viikon pimennyksen jälkeen, aurinko jälleen näyttäytyi yllättäen, ja lämpö ja valo palasivat maailmaan..

Ennen Dor-lóminin kylään saapumista sattui vielä eräs poikkeava tapahtuma. Vartijat havaitsivat laskeutuvan valonkajon, ja hälytyksen kiiriessä valon sisältä näkyi siivekäs, lihaksikas, valtaisaa miekkaa kantava, liekehtivä mieshahmo. Hän kysyi kuka ryhmäläisistä oli Drul. Kalpeana nieleskellen Drul nosti kätensä. Hahmo sanoi olevansa jumala Tulkaksen asialla, ja tullut vaatimaan hyvityksen Drulin synneistä, tämän hengen. Sir Malantur onnistui kiihkeällä puheellaan ostamaan Drulille kuukauden verran lisää elinaikaa, kuhan tämä rakentaisi Tulkaksen kunniaksi temppelin. Ja niin siipiveikko nousi takaisin kohti öistä taivasta. Kysyvien katseiden edessä Drul mumisi vain jotakin pahasti pieleen menneestä papin kuulustelusta, kauan sitten, ajoilta ennen Saarta. Takarivin mies mietti Drulin selitystä hetken, mutta totesi hiljaa itsekseen, että kenties Tulkas oli joku kaukaisen maan jumala. Mantereella tai Saarella ei hänestä oltu kuultu ainakaan ennen näitä uusia tapahtumia.

Dor-lóminin kylässä ryhmä luovutti Húrinille tämä esi-isien kypärin. Jättivät tosin armeliaasti mainitsematta että tämä on nykyisin haamu joka viikoittain tappaa hänelle uhriksi tuotavia lapsia, vaikkakin vastentahtoisesti. Mutta nopea kuolema on uhreille parempi kuin nääntyminen nälkään, koko ajan huutaen. Ryhmä vain kertoi löytäneensä kypärin, ja tunnistaneensa sen. Ja kaiken lisäksi kypärin mahtavat voimat palvelevat vain niitä Hadorin Huoneen jäseniä, jotka kypäri valitsee. Húrin koetti sitä ensin omaan päähänsä, mutta kun kypärä ei tuntunut istuvan hänelle kovin hyvin, hän laittoi sen poikansa Túrinin päähän, joka välittömästi näytti miehistyvän silmissä.

Pitkien kiitospuheiden lisäksi ryhmä sai vastalahjaksi käsikirveen, jonka terä on mithriliä. Käsikirves oli sekin Hadorin Huoneen perintökalleuksia, eikä lahjana mitenkään vähäarvoinen.

Levättyään ryhmä lähti taivaltamaan takaisin kohti Brithombaria, tuttua reittiä pitkin joen vartta. Ennen kaupunkiin saapumista Boggo koetti värvätä Maechenebin Veljeskunnan jäseniksi, olihan tämä matkan aikana nähnyt ja kokenut asioita joiden ei pitäisi kuulua ulkopuolisille. Make suostui ehdotukseen sillä ehdolla, että Círdan antaa hänelle luvan poistua miesvahvuudestaan.

Kun ryhmä jälleen pääsi Círdanin puheille, he kertoivat menneiden päivien tapahtumat, ja tämän jälkeen Boggo onnistui puhumaan Mestarilaivanrakentajalta Maechenebin Veljeskuntaan sekä yhden tämän joutsenlaivoista kuljettamaan ryhmän Amon Lindhiin. Tokihan Círdan muodon vuoksi mussuttaa vielä kaikenlaisia vastalauseita ja perusteluita päätöksilleen. Myöhemmin Círdan ja Boggo vaihtoivat vielä muutaman sanan kahden kesken maailman, ja eritoten Saaren menosta. Arvatenkin haltianeuvoston kokouksesta on tulossa värikäs tapahtuma.

Seuraavana aamuna ryhmä kantoi edelleen staattisessa tilassa olevan Elricin ja vähäisen varustuksena miehittämättömään joutsenlaivaan, joka seuraavien kahden kuukauden kuluessa se veisi heidät perille Amon Lindhiin. Laivan irtaantuessa laiturista haltiat lauloivat sille jäähyväisiä, samalla kun ryhmä valmistautui tappamaan aikaa pitkällä merimatkalla.

Matkan aikana Tulkaksen lähettiläs saapui jälleen tulenhehkuisena, tarkalleen kuukausi edellisen kohtaamisen jälkeen, noutamaan Drulin päätä. Boggo löysi itsestään vielä hipusen Wanhan Hyvän Ajan Boggostoliittolaista Diplomatiaa, ja sanaryöpyssä oli jotain joka sai Kostajan täysin hämilleen. Tämä poistui paikalta luvaten palata kahden kuukauden kuluttua. Muuta mainittavaa matkan aikana ei sitten tapahtunutkaan. Mitä nyt virtaukset käyttäjät alkoivat jälleen saamaan mahtiaan takaisin.

Pitkä tie kotiin

Amon Lindhissä Sulkano otti ryhmän vastaan, yllättävän lämpimästi, kehui jopa Kuningas Bogon vaikuttavan yllättävän raikkaalta. Raikkaalta? Kuinka kukaan voi vaikuttaa raikkaalta vietettyään kaksi kuukautta pienessä laivassa haisevan äijäköörin kanssa? Tämä oli jälleen yksi mysteeri niiden lukemattomien lisäksi, mitä Boggo huomasi haltioissa piilevän.

Saarta olivat kohdanneet samat mullistukset kuin ryhmääkin, kaikki Amon Lindhin alkemistitkaan eivät olleet enää sitä mitä joskus. Heidän arvionsa taivaasta tippuneiden määrästä oli jopa muutamaa miljoonaa suurempi kuin Sir Sigurdin ja kumppaneiden. Ryhmällä oli kiire kotiin, ja tänne pitäisi palata joka tapauksessa parin kuukauden kuluttua neuvoston kokoukseen, joten silloin voisi hoitaa kesken olevat liiketoimet. Joten kohteliaan elpymishetken jälkeen ryhmä oli monien onneksi jälleen kovalla maankamaralla ja matkalla kohti Bogon linnoitusta.

Kotimatka ei kovin jännittäviä tapahtumia tarjonnut, mitä nyt Drul - joka myös lopulta oli alkanut saamaan mahtiaan takaisin – häpsähti kun hänen heittäessään loitsua joen ylityksen helpottamiseksi, maasta nousi kivipiikki aivan hänen jalkojensa juuresta, aiheuttamatta kuitenkaan vahinkoa.

Linnoituksella Boggo ehti tuskin tervehdykset lausua kun Rakel jo raahasi hänet yläkertaan. Ensimmäisestä erästä aviollisista velvollisuuksistaan suoriuduttuaan Boggo ihmetteli kuinka Rakel ei vieläkään ollut raskaana, ja patisteli tätä parantajan puheille – sitten joskus myöhemmin.

Muu ryhmä käytti vapaailtansa tekemällä tutkimusta siitä kuinka linnakkeen kapakkaelämä oli kehittynyt heidän poissaolonsa aikana. Tai no, ei koko ryhmä. Drul laski päiviä Tulkaksen sanansaattajan seuraavaan tulemiseen, anteeksiannon ja armon temppelin rakentamisella oli jo kiire. Maanjäristykset olivat tuhonneet linnan edessä olleen Bogon patsaan, mutta tilalle oli rakennettu uusi, huomattavasti ’kuninkaallisempi’ versio. Algor taputti itseään selkään kehumalla, kuinka uusi patsas oli saatu ilmaiseksi, ja valtakunta säästi näin ainakin sata kultarahaa. Drul jäljitti patsaan tekijän, Garethista turnajaisten aikaan saapuneen Jimi Kilmister -nimisen nuoren taiteilijan, ja palkkasi tämän veistämään patsaan temppeliinsä. Samoilla höyryillä palkattiin temppelin suunnittelijoita ja rakentajia, hinnoista ei pahemmin tingitty.

Kuninkaallista arkea

Aamun tullen arki kohtasi kuninkaan, ja valtakunnan asioita oli alettava laittamaan järjestykseen. Algor luetteli listan audienssin pyytäjistä ja Boggo sovitteli heitä, sekä niitä joita hobitti itse halusi tavata, jonoon, niin että melko monella tulevalla lounaalla, kahvitauolla ja illallisella olisi jotakin valtakunnan asiaa hoidettavana.

Ensimmäisenä piti kuitenkin käydä vapauttamassa Cook sellistä, odottamattomien yllätysten takia hän oli sinne jäänyt kypsymään ajateltua pidemmäksi aikaa. Kun mies edelleen uskottavasti vannoi tietämättömyyttään Colombon aikeista ja uskollisuuttaan Saaren Kuninkaalle, Boggo laski miehen vapaaksi ja lupasi järjestää tälle kyydin Kiteelle jonne tämän tulisi jäädä odottamaan lisäohjeita.

Koska myös Boggo oli saanut jumalallisessa näyssään tehtäväksi rakentaa temppeli, hän haetutti seuraavaksi Elmerin puheelle, vei tämän ja Algorin kanssa joen rantaan, kohtaan jossa maa sai joen tekemään jyrkän S-mutkan ja käski Elmerin pystyttää temppeli siihen. Mutta temppelin toinen pää olisi jotain erilaista, sinne sijoitettaisiin Sulkanolta häälahjaksi saatu Kiuas, tuo kuuma kivikasa, ja tuon kuuman sydämen ympärille rakennettaisiin koko linnakkeen väelle avoin kylpemis- ja peseytymispaikka joka Bogon visiossa kulki nimellä Sauna. Elmer voisi halutessaan rahastaa esimerkiksi myymällä olutta janoisille kylpijöille.

Lounas sujui Eölin ja Jel’Nan seurassa. Jel’Na kertoi onnistuneensa tunkeutumaan Smeagolin ajatuksiin, mutta valitettavasti pari päivää transsin loppumisen jälkeen tämä oli vaipunut koomaan, tämä oli tapahtunut lähes kolme kuukautta sitten. Smeagolin ajatukset olivat vain välähdyksiä, eikä kaikesta ole selvää kuvaa, mutta näin paljon lienee varmaa:

Smeagolin Sormus
Aulendilin Smeagolille antama sormus

”Aulendil antaa Smeagolille ja Deagolille kultaisen Sormuksen toimitettavaksi Sulkanolle. Varpusen johdolla piraatit hyökkäävät heitä kuljettaneen laivan kimppuun. Muistinsa menettäneet hobitit ajelehtivat Amon Lindhin rantaan. He jäävät sinne palvelijoiksi, heitä varoitetaan kellarissa olevasta ovesta jonka avaamisesta rangaistaan, kuolemalla. Smeagol keskustelee Sormuksen kanssa. Hobitit lähtevät pienellä veneellä kohti Saarta. Riita kalansaaliista, Smeagol tappaa Deagolin, hänen järkensä alkaa upota synkkyyteen. Smeagolin nälkä ja väsymys ovat ohitse, Sormus on siirtynyt taskusta sormeen. Örkit vangitsevat hobitin. Harmonisoija ottaa Sormuksen, tutkii sitä ja palauttaa sen. Vapauttaessaan Smeagolin Harmonisoiaj puhuu viestistä etelän kuninkaalle, Sormus on sormessa. Örkit luovuttavat Smeagolin ryhmälle, Sormus on kadonnut.”

Jel’Na ei kuitenkaan tiedä mikä hobitin sairauden on aiheuttanut, eikä miten epäilemättä kuolemaan johtavan tilan voi pysäyttää.

Kiitokseksi huomattavasta suorituksesta Boggo ehdottaa Eölille ja Jel’Nalle lomaa saaristossa, tarkemmin sanottuna Amon Lindhissä. Mukavin tiehän sinne veisi vesitse, ensin jokea pitkin Kiteelle. Cook varmaan mahtuisi samalle laivalle. Ja kun Algorin mukaan astrologin tornilta paranneet ma’git olivat jättäneet edustajansa Kiteelle, niin heidät voisi poimia kyytiin. Yhdessä Eöl, Indiel ja ma’git varmasti keksisivät jotain jännää Varjokansasta. Ja Amon Lindhissä olleessa Eöl tietysti voisi varmistaa, että paikallisille sepille tehty tilaus valmistuu ajallaan ja noudattaa kuningaskunnan korkeita laatuvaatimuksia. Eikä muutenkaan haittaa pitää silmiä auki, ihan vaan siltä varata etteivät keksi mitään hölmöä neuvoston kokousta ajatellen. Joten täysin epäitsekkäät olivat jälleen Kuningas Bogon motiivit tällekin palkkiomatkalle.

Iltapäiväkahvin yhteydessä Boggo otti vastaan vanhan ystävänsä, Anna Tercenyan, joka tällä kertaa toimi parin muun haltian kanssa Kuningatar Galadrielin edustajina. Maailman mullistuksen yhteydessä haltioiden keskuuteen oli ’syntynyt’ sellaisen taikuuden käyttäjiä, jollaista ei aiemmin ollut tavattu. Kuningatar halusi yhdessä Kuningas Bogon kanssa perustaa Korkean Taikuuden Tornin jossa keskityttäisiin tämä taikuuden alan tutkimiseen. Boggo neuvonantajineen syynäsi sopimuksen huolella, mutta kun se vaikutti kaikin puolin järkeenkäyvältä, niin nimet laitettiin paperiin.

Vielä ennen allekirjoitusillallisen nauttimista, Boggo kutsututti eteensä nuoren miehen, joka oli hänen uuden patsaansa tehnyt. Kuningas kiitti nuorukaista vuolain ja kohteliain sanakääntein, ja taiteilija vastasi vastaavalla kohteliaisuudella. Koska Jimillä näytti roikkuvan luuttu selässään, Boggo pyysi vielä häntä viihdyttämään heitä illallisen ajan. Poika todellakin osasi skulata skebaa, mitä nyt välillä tuntui unohtavan olevansa palkattu vain pelkäksi taustasoittajaksi.

Illallisella aiheeksi valikoitui Saaren ja Mantereen välinen pienimuotoinen konflikti. Tietojen mukaan mullistuksen vuoksi Mantereella tapahtumat olivat jäissä, kaikilla oli niin paljon säätämistä omissa asioissa ettei sotatoimiin ollut aikaa. Maanjäristys oli aiheuttanut hyökyaallon, joka oli lähestulkoon tuhonnut Joensuun (tai Uuden Garethin, niinkuin kaupunki kulki kapinallisten ja pettureiden puheissa). Hatarien raporttien ja arvioiden mukaan puolet väestöstä oli menehtynyt, Adrian loukkaantunut ja osa hänen neuvonantajistaan saanut surmansa. Mutta kaupungin rippeiden ympärille oli jo noussut uudet muurit, tai ainakin keihäseste, ja vartiointi oi äärimmäisen tarkkaa.

Pimeyden jo laskeuduttua Algor ja Boggo menivät yömyssylle linnakkeen katolle, ja koska kuninkaan mukaan ”menneisyys on saamassa meitä kiinni” hän halusi tietää mikä Algor oli miehiään ennen kuin ajautui Saarelle. Ja niin kuningas vaihtoi elämäntarinoita linnanherransa kanssa. Sitten Boggo teki ehdotuksensa, jos Algor vetelisi oikeista naruista, ja saisi kasattua kääpiöarmeijan joka tuhoaa Zenonin ja Marathin sekä lamaannuttaa näiden armeijan, Boggo antaa Kääpiöäidit Algorille jotta tämä voi palata omiensa joukkoon ja tulla kuuluisammaksi kääpiöksi kuin kukaan häntä ennen. Rattaat raksuttivat aikansa, mutta tarjous oli sellainen josta ei voinut kieltäytyä. Toteuttamistapa saattaisi vielä vaatia vähän pohdintaa.

Drulillakin riitti edelleen kiirettä. Hän oli jo ehtinyt suostutella Eölin luomaan Tulkaksen patsaaseen hienon valoefektin, mutta nyt Boggo lähetytti hänet pois, eikä Jimi ollut ehtinyt vielä napsauttaa ensimmäistä palaa irti graniittilohkareesta. Onneksi sentään löytyi kylästä pappi joka kykeni samaan. Ja tiedustelupäällikön hommatkin pitäisi hoitaa, vaikkei uusi Drul niihin kyvyiltään ehkä enää ihan sopisikaan. Vielä ennen Jel’Nan lähtöä lomamatkalle, jonne hän oli enemmän kuin valmis lähtemään, hän suostui tekemään Jimille pienen mentaalisen tausta- ja turvallisuusselvityksen. Se tapahtui kivuttomasti ja huomaamattomasti siinä samalla kun Jimi vaihtoi kohteliaisuuksia Bogon kanssa. Ei raportoitavaa siitä tutkimuksesta. Lotharille Drul ilmoitti siirtyvänsä tästä lähin enemmän toimistohommiin, mutta että Jimi olisi potentiaalinen rekrytoitava, taiteilijastatuksella kun monet ovet avautuvat.

Sir Malantur kävi varmistamassa että Rordonilla pysyi edelleen keittokauha kädessä, jotta hänen ravintolalla olisi edelleen liiketoimintaa, ja että suunnitelma yksisarvisen lihan muokkaamisesta halutun muutoksen saamisesta aikaan olisi edes teoriassa mahdollinen. Luvattu palkkio omasta luonnonsuojelualueesta ei vaan tälle puolipyhälle miehelle kuulostanut enää kovin houkuttelevalta, pitäisi varmaan keksiä jotain muuta…

Illalla ryhmän ryyppyremmi yhytti Kuninkaan Huoneessa Nostariethin, mutta koska ympärillä oli liikaa vieraita korvia, tapaaminen sovittiin seuraavaksi päiväksi linnakkeelle. Siellä Suurmestarille kerrottiin viime kuukausien tapahtumat, mitä nyt unohtui mainita yksityiskohta pienestä punaisesta palasta laenia. Nostarieth oli enemmän kuin kiinnostunut Harmonisoijasta ja Muodosta, mutta lisäkysymyksiin ryhmä vastasi vain että Harmonisoijan nimi on tullut aikaisemminkin vastaan. Drul sitten vastapalloon kysäisi ryhmäläisiä askarruttaneen kysymyksen – miksi lohikäärmeet olivat kutsuneet häntä Äidiksi. Vastaus oli yhtä paljon paljastava kuin ryhmän vastaus Harmonisoijasta. Nostarieth ei kuitenkaan tuntunut valehtelevan. Se, jättikö hän jotain kertomatta, olikin toinen (kysymätön) kysymys.

Maecheneb lähti Nostariethin mukaan koulutukseen, samalla Suurmestari kertoi että uusien jäsenten harjoitukset sujuivat hyvin, mitä nyt jotkut hankalat yksilöt olivat vaatineet vähän kovempaa kättä. Mutta koska lohikäärmeet olivat kadonneet, koulutuksen viimeistä vaihetta ei oltu voitu suorittaa. Mikäli jos sopiva kohde tulisi vastaan, Nostarieth veisi kokelaat, ja vain kokelaat, tapporetkelle.

Tämän tapaamisen jälkeen Boggo valitsi yhden Mûl Komûl I:n antamista orjista itselleen kilvenkantajaksi, sillä kuningas oli huomannut, ettei jalka noussut enää entiseen malliin. Orjan nimi oli Hodor. Boggo lähetytti orjan varastolle keräämään itselleen ja kuninkaalleen reilun repun varusteita. Sitten pitäisi vielä vähän harjoitella sujuvaa taistelutoimintaa. Mutta tämän ajatuksen keskeytti Sir Wainamrun, joka kertoi, että tutkittuaan Kuningatar Rakelin, hän oli havainnut, ettei tämä enää voisi tulla raskaaksi. Mitä todennäköisimmin syy oli joku taikajuoma jonka hän on nauttinut alettuaan kantamaan Tyrionia. Synkkä pilvi ajelehti Bogon sielun päälle.

Myös Drul koki synkkiä pilviä, hän oli päässyt temppelin rakentamisessa niin pitkälle että saattoi alkaa loitsuillaan nostattamaan ja muokkaamaan kiviseiniä, kun taivaalle alkoi kertyä myrskypilviä, tarkalleen rakennustyömaan yläpuolelle. Drul pakeni ihmetyksissään linnakkeelle suojaan. Olivatko nämä ilmiöt taivaallisten voimien vihaa vai jotain muuta? Siinä kysymys, joka askarrutti Drulia.

Shaun sai taikuuden voimansa omasta mielestään, joten hän ei mullistuksen yhteydessä ollut saanut jumalallista käskyä temppelin rakentamisesta. Drulia, Ambonia ja Wainamrunia lukuun ottamatta muut ryhmästä olivat saaneet käskynsä samalta jumalalta kuin Boggo, joten he luottivat siihen että kuninkaallinen temppeli turvaa heidänkin sielunsa.

Noina aikoina Drul laski päiviä Tulkaksen sanansaattajan seuraavaan kohtaamiseen, ja vaikka Boggo oli luvannut tukea tiedustelupäällikköään, oli mies enemmän kuin hermostunut. Päiviä oli jäljellä kymmenen, kun Algor ilmoitti että, Roman ja Rosalie halusivat tavata kuninkaan ja koko ryhmän. Miehelle, jonka kanssa on oltu tappamassa lohikäärmettä, ei sanota ei.

Tapaaminen tapahtui valtaistuinsalissa. Rosalie oli tukevasti raskaana. Taisi lopulta paljastua mihin Roman oli kaivolla kultarahansa käyttänyt. He kiittelivät vuolaasti mahdollisuudestaan saada uusi elämä, ja perhe. Molemmilla oli antaa lahjaksi rasia, Rosalien antamassa oli kaulakoru, joka teki immuuniksi pelolle. Roman sanoi, että hänen rasiansa kannattaisi avata suljettujen ovien takana, siellä oli jotain joka oli hänelle annettu Kielletyillä Vuorilla. Romanin tarkat sanat olivat ”Sen hinta on minun komppaniani miesten veri, ja itse komppanian komentaja, Kapteeni Varpunen, antoi sen minulle ja sen myötä tehtävän: toimittaa se oikealle kuninkaalle (joka silloin oli Marath XIII). Nyt se on tehty.” Roman vielä pyysi, että hänet siirretään taistelujoukoista kouluttajaksi. Boggo lupaa järjestää asian.

Takahuoneessa ryhmä monien varotoimenpiteiden avaa Romanin antaman lippaan. Siellä on seitsemän valoa heijastamatonta lasimaista sirpaletta. Samanlaista kuin Indielin ruoskassa. Boggo malttoi mielensä useita sekunteja, ennen kuin otti yhden sirpaleista ja kosketti sillä Eölin hänelle tekemää tikaria. Sirpale sulautuu osaksi asetta ja tikarin kahva muuttuu lämpimäksi...

Omia muistikuviaan vapaasti mukaellen H. Jokinen. Kuittaa höperöi jotain tarkennuksia ja lisäyksiä.

[Edellinen osa] [Seuraava osa]